Dotační program v oblasti prevence na rok 2014 - termín výzvy je za dveřmi

7. 1. 2014 Autor: Dita Kosová

Programy zaměřené na prevenci rizikového chování a zdravý životní styl dětí a mládeže

Pro rok 2014 bude v oblasti prevence rizikového chování vypsán jeden dotační titul, ve kterém jsou spojeny a mírně změněny podmínky původních dotačních titulů: "Programy zaměřené na prevenci rizikového chování" a "Podpora a rozvoj zdravého životního stylu".

Nový dotační titul nese název „Programy zaměřené na prevenci rizikového chování a zdravý životní styl dětí a mládeže“. Cílem programu je podpora škol, školských zařízení a neziskových organizací při realizaci preventivních programů v oblasti specifické primární prevence, k rozvoji zdravého životního stylu dětí a mládeže. Mezi priority programu patří úplné douhodobé souhrnné projekty, bodově zvýhodněny budou školy již zapojené v síti Škol podporujících zdraví (kompenzace za zrušený samostatný dotační titul) a podpora subjektů, které poskytují služby v oblasti prevence.

Termín vyhlášení výzvy od 13. 1. 2014 do 19. 2. 2014.

Dotační titul je ke stažení na http://dotace.kr-kralovehradec-ky.cz/Modules/DOTIS/Pages/Public/ProjectList.aspx?Id=3.. Manuál DOTIS  sloužící k registraci a vkládání žádosti je ke stažení na http://dotace.kr-kralovehradecky.cz/Modules/DOTIS/Pages/Public/Download.aspx.  

Informační schůzka pro žadatele není plánována. Bližší informace lze telefonicky či osobně domluvit s Bc. Ondřejem Knotkem z oddělení grantů  a dotací KÚ KHK, tel. 495 817 259, oknotek@kr-kralovehradecky.cz  či s krajskou školskou koordinátorkou prevence, Mgr. Ditou Kosovou, tel. 495 817 219, dkosova@kr-kralovehradecky.cz.