Asociace Záchranný kruh

28. 5. 2013 Autor: Dita Kosová

Od roku 2005 pracovala asociace Záchranný kruh z Karlovarského kraje na integrovaném projektu v oblasti prevence, přípravy a řešení rizik. Od roku 2009 byl zahájen projekt "Chraň svůj svět, chraň svůj život". Projekt je financován mimo jiných z Evropského sociálního fondu ČR, MŠMT, Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Mezi hlavní aktivity projektu patří:

- tvorba interaktivních multimediálních výukových modulů, testů, metodik a e-learningového datového prostředí,

- vzdělávání pracovníků a vedoucích pracovníků škol, vzdělávání žáků

- publicita, tisky, konference.

Projekt je zaměřen na zavádění nových vyučovacích metod, organizačních forem a výukových činností, včetně tvorby modulových výukových programů s důrazem na mezipředmětové vazby, které vedou k rozvoji klíčových kompetencí žáků a pedagogů.

Prioritní oblasti ochrany zdraví, životů, životního prostředí a majetku se prolínají ve všech rovinách vzdělávání v rámci RVP. Od 1.9.2013 je plánována v této oblasti úprava základního vzdělávání pro základní školy.

Velice pěkně a přínosně zpracovaná metodika je koncipována pro žáky 1.-9. tř. základních škol. U každého tématického bloku je uvedeno, ve kterém předmětu a v kterém ročníku by mohla být uplatněna. I pro děti z MŠ nabízí vzdělávací deskové hry.

Zpracovány jsou např. témata: běžná rizika, požáry, ekologická výchova, osobní bezpečí, mimořádné události, dopravní výchova.

Materiál je bezplatně ke stažení na http://www.zachranny-kruh.cz/pro-skoly/.

 Podmínkou přihlášení je bezplatná registrace pedagogů z důvodu evidence zájmu o materiál.

Materiály vydala asociace též na cd romech.

Současně byl spuštěn speciální systém hromadných objednávek, v rámci kterého máte možnost si objednat deskové vzdělávací hry. Kompletní nabídka deskových her je k vidění na http://www.zachranny-kruh.cz/index.php?cat=1547 .

Aby bylo možné Vám deskové hry nabídnout za co možná nejnižší cenu, byl spušten speciální systém sběru objednávek. Spočívá v tom, že na určité období je vypsán sběr objednávek na daný produkt. Asociace vyčká, až se naplní dostatečné množství Vašich objednávek, abyc mohla produkt zadat do výroby v co možná největším množství. Tím se jejím zaměstnancům podaří zajistit zajímavější ceny u výrobce a tedy i zajímavější cenu pro Vás - koncové odběratele.

Aby se vše povedlo, potřebujeme samozřejmě celý sběr objednávek naplnit. Kolik zbývá do úspěšného naplnění sběru objednávek Vás informuje vždy číslo u daného produktu. Jen tak se nám podaří zajistit nejvýhodnější cenové podmínky k Vaší spokojenosti.

V případě Vašich dotazů je za Asociaci záchranný kruh plně k dispozici p. Lukáš Hutta, tel.: 608 953 862