Podpora zabezpečení mateřských škol a základních škol tvořených třídami 1. stupně s počtem tříd do pěti

2. 5. 2017 Autor: Jan Dvořák

MŠMT vyhlásilo neinvestiční dotační program č. j.: MSMT-34035/2016-1. Oprávněnými žadateli mohou být právnické osoby zřizovaném krajem, obcemi, svazky obcí, církevní a soukromé, jež vykonávají činnost mateřské školy nebo základní školy s počtem do 5 tříd na 1. stupni, nacházejících se v jedné budově, zapsané v rejstříku škol a školských zařízení.

Podle Čl. 4 odst. 5 vyhlášení se budou žádosti o dotaci podávat výhradně v elektronické podobě na webové adrese: https://is-bezpecnost.msmt.cz, a to v období od 1. 5. 2017 do 31. 5. 2017, přičemž příjem žádostí může MŠMT předčasně ukončit s ohledem na vyčerpání finančních prostředků vyčleněných na program.

Účelem dotace je vyrovnání úrovně zabezpečení škol na základní úroveň zabezpečení dle Minimálního standardu bezpečnosti a podpora dalšího zájmu zřizovatelů o bezpečnost objektů jimi zřizovaných škol.

Dotaci lze žádat na ostatní neinvestiční výdaje, a to na:
a)částečnou úhradu bezpečnostního auditu (nutnost hrazení formou služby – až do výše 50 % celkových nákladů za provedený audit – nejvýše však bude poskytnuta částka 40 000 Kč včetně DPH za jednu budovu),
b)technické zabezpečení školy v souladu s Minimálním standardem bezpečnosti s výjimkou pořízení nebo technického zhodnocení dlouhodobého majetku; pořizovací cena včetně DPH nesmí převýšit částku 40 000 Kč.

Zdroj, text vyhlášení a přílohy: http://www.msmt.cz/vzdelavani/zakladni-vzdelavani/vyhlaseni-neinvesticniho-dotacniho-programu-podpora