Ocenění práce fyzických osob v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy

1. 10. 2014 Autor: Jan Dvořák

Medaile Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Čestné uznání ministra školství, mládeže a tělovýchovy.

Čestné uznání ministra školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen „čestné uznání“) se uděluje fyzickým a právnickým osobám zaměřeným na práci s dětmi a mládeží, které se významnou měrou podílejí na rozvoji v oblasti školství, výchovy a vzdělávání, zájmové sportovní a umělecké činnosti nebo které přispěly mimořádně záslužným činem ke zlepšení podmínek pro výchovu a vzdělávání v České republice. Čestné uznání může být uděleno i fyzickým a právnickým osobám působícím v oblasti výzkumu a vývoje.

Čestné uznání se uděluje kdykoliv během roku, o jeho udělení rozhoduje ministr školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen „ministr“), a to na základě návrhu nebo z vlastního podnětu.

Medaile Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy se uděluje fyzickým osobám, právnickým osobám, popřípadě též skupinám fyzických osob za významnou pedagogickou, výchovnou, vědeckou, sportovní nebo uměleckou činnost vykonávanou v oblasti školství, mládeže nebo tělovýchovy nebo za mimořádně záslužný čin při zajišťování a zlepšování podmínek pro výchovu a vzdělávání v České republice; fyzické osobě lze medaili udělit též při příležitosti životního nebo pracovního výročí za dlouhodobé a vynikající působení v oblasti školství, mládeže nebo tělovýchovy.

Medaile se udělují zpravidla u příležitosti Dne učitelů 28. března; v případech hodných zvláštního zřetele lze medaili udělit i mimo uvedený termín. O udělení medaile a stupni tohoto ocenění rozhoduje ministr školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen „ministr“), a to na základě návrhu nebo z vlastního podnětu.

Podrobnější informace o statutech uvedených ocenění: http://www.msmt.cz/dokumenty