eduKonference 2016

2. 5. 2016 Autor: Daniel Horáček

Gaulent Solutions & Innovations, s.r.o. pořádá bezplatné setkání ředitelů a pedagogů základních, středních i mateřských škol.

Setkání se budou konat:

út 10.5.2016 v prostorách Konferenčního centra Nové Adalbertinum, Velké náměstí 32, Hradec Králové.

st 11.5.2016 v prostorách hotelu Clarion Congress Hotel, Jeremenkova 36, Olomouc.

čt 12.5.2016 v prostorách krajského úřadu Jihomoravského kraje, Cejl 73, Brno.

út 17.5.2016 v prostorách krajského úřadu Karlovarského kraje, Závodní 353/88, Karlovy Vary.

st 18.5.2016 v prostorách hotelu Clarion Congress Hotel, České Budějovice, Pražská tř. 2306/14, České Budějovice.

Úvodní blok programu (možnosti financování škol) bude doplněn o absolutně informace o připravovaných nových „šablonách“ (zjednodušené formě čerpaní finančních prostředků EU pro školy), které MŠMT zveřejnilo ve formě avíza ve čtvrtek 7. 4. 2016.

V průběhu konference budou přestavena a diskutována témata z navazujících oblastí:

• možné financování podpory a rozvoje pedagogů, vzdělávacích metod i materiálního vybavení škol v této oblasti budou představeny aktuální dostupné zdroje financování z prostředků evropských i národních dotačních titulů, dále možnosti podpory škol při získání finanční podpory, řízení projektu, jeho administrativním zpracování i úspěšném dokončení)

• nástroje pro efektivní spolupráci, sdílení informací a řízení nejen v projektech, ale i v každodenní školní praxi

• rozvoj ICT prostředí škol a bezpečné užívání moderních technologií při přípravě práci pedagogů, komunikaci, spolupráci, ale i pomůcek a technického vybavení školy při každodenní výuce

• rozvoj kompetencí pedagogů i materiálního vybavení škol při inovaci i zavádění nových metod výuky témata budou zaměřena na takové metody výuky, jež budou podporovány z národních i evropských finančních zdrojů, jako například metoda CLIL

• bezpečnost internetu.

Více informací k programu naleznete na webové stránce www.eduKonference.cz, kde máte zároveň možnost se na akci registrovat.