Labská stezka v roce 2010

28. 5. 2010 Autor: Pavel Mucha

Po zkušenostech z organizace mezinárodní jízdy od pramenů Labe do Drážďan uskutečněné v rámci závěru doprovodného programu „Národní cyklokonference 2009“ s mezinárodní účastí, pořádané pod záštitou Královéhradeckého kraje v květnu 2009 ve Špindlerově Mlýnu, bude tentokrát jednou z hlavních akcí letošního roku na Labské stezce:

Akce se uskuteční ve dnech 13.- 21. září 2010. Pořadatelem a hlavním organizátorem je Labská stezka o.s. ve spolupráci s Rotary kluby a dalšími sponzory za podpory místní samosprávy v povodí řeky Labe a příslušných krajů. K účasti jsou zváni nejenom všichni handicapovaní sportovci a na vybraných úsecích bez bariér všichni místní vozíčkáři, ale rovněž ostatní široká cyklistická veřejnost. Konkrétní itinerář pro jednotlivé etapy je uveden na této webové stránce.

Na Labské stezce budou během jízdy mapovány nově realizované úseky, povrchy a jejich sjízdnost. Zejména pak existující bariéry, bránící jejímu plnohodnotnému užití jak pro handicapované občany, tak například pro rodiny s dětskými přívěsnými vozíky, dálkové cykloturisty apod.

Do Hradce Králové dorazí účastníci pelotonu v odpoledních hodinách dne 15.9.2010. Start do následující etapy se uskuteční 16.9.2010 v 8.30 hod. na Smetanově nábřeží v Hradci Králové u přístavu Čechie.

Srdečně zveme k podpoře této akce všechny zájemce a příznivce cyklistiky.

Přihlášky a aktuální informací jsou k dispozici na webové adrese: www.labskastezka.cz.

Plán trasy:

TOUR DE LABE ROTARY HANDICAP 2010

Soubory ke stažení