Žádost o poskytnutí poštovních adres všech obecních, městských úřadů, městysů a městských částí v působnosti Královéhradeckého kraje

4. 8. 2014 Autor: Vladimír Kučera

Vážený pan

e-mailová adresa:

foi+request-1134-7d12b38b@infoprovsechny.cz

(osobní údaje anonymizovány z důvodu avizovaného automatického zveřejnění odpovědi)

Váš dopis ze dne | Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové
doručený den 25.07.2014 IZ-44/VZ/2014 25.07.2014

Odbor | oddělení Vyřizuje | linka | e-mail
vnitra a krajský živnostenský úřad |  oddělení stížností a dozoru obcí   |  Mgr. Vladimír Kučera│585 | vkucera@kr-kralovehradecky.cz

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 25.07.2014

Vážený pane,

dne 25.07.2014 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále jen „krajský úřad“) prostřednictvím elektronické podatelny Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), kterou žádáte poskytnutí poštovních adres všech obecních, městských úřadů, městysů a městských částí ve vaší územní působnosti. Informaci žádáte poskytnout elektronicky na e-mail foi+request-1134-7d12b38b@infoprovsechny.cz.

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod čj. IZ-44/VZ/2014, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ a obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ. Žádost vyřizoval odbor vnitra a krajský živnostenský úřad, oddělení stížností a dozoru obcí.

Krajský úřad k Vaší žádosti o informace sděluje, že informace ohledně poštovních adres všech obecních, městských úřadů, úřadů městysů a městských částí v Královéhradeckém kraji, jsou zveřejněny na internetových stránkách Královéhradeckého kraje http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/kralovehradecky-kraj/obce/adresar-obci-kraje-109/ .

Vzhledem k tomu, že Královéhradecký kraj nemá právním předpisem uloženou povinnost vést evidenci adres úřadů (obcí, městysů, měst či městských částí), které se nacházejí v jeho územní působnosti, je adresář udržován pouze na základě oznámení obcí, městystů, měst či městských částí a Královéhradecký kraj nemůže ručit za správnost uvedených údajů. Poslední aktualizace adresáře byla provedena dne 08.01.2014. Další údaje najdete například na internetových stránkách Portálu veřejné správy http://seznam.gov.cz/ovm/regionDetail.do?path=KKRALOHRAD&listType=allMunicipality, na internetových stránkách e-portálu územních samospráv ePUSA http://www.epusa.cz/index.php?platnost_k=0&sessID=0&jazyk=cz&kraj=86&zkratka=obce nebo přímo na internetových stránkách jednotlivých obcí, městysů či měst.

Krajský úřad jako povinný subjekt vyřídil Vaši žádost o informaci dle ustanovení § 6 odst. 1 InfZ odkazem na zveřejněnou informaci, sdělením údajů, které umožňují vyhledání a získání zveřejněné informace.

Požadované informace zasíláme, v souladu s Vaší žádostí, na e-mailovou adresu foi+request-1134-7d12b38b@infoprovsechny.cz.

Vzhledem k upozornění ve Vaší žádosti, že poskytnutá informace bude automaticky zveřejněna na internetových stránkách www.informaceprovsechny.cz, nejsou v této odpovědi uváděny Vaše osobní údaje.

S pozdravem

Ing. Miroslav Vrba, MPA
vedoucí odboru vnitra a krajský živnostenský úřad