Oznámení o konání veřejné sbírky v oblasti tradice hodů

6. 6. 2014 Autor: Vladimír Kučera

Váš dopis ze dne | Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové
Doručený dne 23.05.2014 IZ-28/VZ/2014 02.06.2014

Odbor | oddělení Vyřizuje | linka | e-mail
vnitra a krajský živnostenský úřad  |   oddělení stížností a dozoru obcí  |  Mgr. Vladimír Kučera│585 | vkucera@kr-kralovehradecky.cz

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 23.05.2014

Vážená paní,

dne 23.05.2014 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále jen „krajský úřad“) prostřednictvím e-podatelny Vaši žádost o poskytnutí informací, v níž s odkazem na zákon číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), žádáte poskytnutí informací:

Kolik bylo podáno oznámení o konání sbírky dle zákona č. 117/2001 Sb. v oblasti tradice hodů (např. sbírky na zapůjčení krojů, hudbu, zvaní na hody, příspěvky na obnovu hodů apod.) v roce 2013. Prosím uvést, který subjekt sbírku ve vašem kraji konal a přesný název sbírky.

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod čj. IZ-28/VZ/2014, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ a obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ. O předání podkladů k vyřízení žádosti byl požádán věcně příslušný odbor krajského úřadu.

Odbor vnitra a krajský živnostenský úřad, oddělení vnitřní správy, krajského úřadu, k Vašemu dotazu sdělil následující.

V roce 2013 nebylo krajským úřadem evidované žádné oznámení dle zákona číslo 117/2001 Sb., o veřejných sbírkách a o změně některých zákonů (zákon o veřejných sbírkách), ve znění pozdějších předpisů, které by se týkalo oblasti tradic hodů. Byly oznámené pouze sbírky týkající se ochrany či rekonstrukce historických objektů a kulturních památek. Bližší informace o veškerých osvědčených veřejných sbírkách jsou k nahlédnutí na internetových stránkách Ministerstva vnitra České republiky http://aplikace.mvcr.cz/seznam-verejnych-sbirek/ .

Požadovanou informaci podáváme na Vámi uvedenou emailovou adresu.

S pozdravem

Ing. Miroslav Vrba, MPA
vedoucí odboru vnitra a krajský živnostenský úřad