Odpověď na žádost o informace doručenou dne 31.01.2018

20. 2. 2018 Autor: Vladimír Kučera

Krajský úřad Královéhradecké kraje

VÁŠ DOPIS ZN.: neuvedeno
ZE DNE: 31.01.2018
NAŠE ZNAČKA (č. j.): KUKHK-IZ-20/OP/2018

VYŘIZUJE: Mgr. Vladimír Kučera
ODBOR | ODDĚLENÍ: organizační a právní | stížností a dozoru obcí
LINKA | MOBIL: 495 817 472 
E-MAIL: vkucera@kr-kralovehradecky.cz

DATUM: 12.02.2018

Počet listů: 1
Počet příloh: 0
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 31.01.2018

Vážený pane magistře,

dne 31.01.2018 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také „krajský úřad“ nebo „povinný subjekt“) Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáháte poskytnutí následující informace, citace:

„výčet managementových zásahů a opatření realizovaných v posledních 10 letech v PP Dubolka dle schváleného plánu péče o tuto PP, z prostředků krajského úřadu, resp. Královéhradeckého kraje, s uvedením úředních osob krajského úřadu zodpovědných za celkový současný stav PP. Součástí výčtu zásahů a opatření bude rovněž uvedena cena za realizaci prací vč. DPH a název subjektu zajišťující danou realizaci prací.“

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod číslo jednací KUKHK-IZ-20/OP/2018, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

O předání požadovaných informací byl požádán věcně příslušný odbor životního prostředí a zemědělství krajského úřadu, který k Vámi požadované informaci uvedl následující.

Kosení travních porostů křovinořezem a výřez náletových dřevin v prostoru bývalého lomu a na části příjezdové cesty bylo na území přírodní památky Dubolka realizováno na základě uzavřené smlouvy o dílo v roce 2011. Zhotovitelem managementových prací bylo Muzeum přírody Český ráj o.s. Celková smluvní cena byla 10.450 Kč.

V roce 2017 bylo na základě pravidelné kontroly provedené ve zvláště chráněném území, přírodní památce Dubolka odborem životního prostředí a zemědělství krajského úřadu, jako příslušným orgánem ochrany přírody konstatováno, že z důvodu zachování travinobylinného společenstva teplomilného charakteru je nezbytné opět odstranit, v souladu se schváleným plánem péče, křoviny a náletové dřeviny v části území a tím zabránit jeho nežádoucí ruderalizaci. Toto opatření by mělo být realizováno v roce 2018 nebo 2019. V průběhu místního šetření byla dále ověřena skutečnost, že na hranici zvláště chráněného území jsou rozmístěny tabule s malým státním znakem, byly zaznamenány zbytky pruhového značení, které bude nutné obnovit. Skládky odpadů nebyly v přírodní památce potvrzeny.

Krajský úřad pro úplnost uvádí, že péči o zvláště chráněné území, přírodní památku Dubolka, má v gesci Ing. Ivana Bartošová, Ph.D., referentka oddělení ochrany přírody a krajiny, odbor životního prostředí a zemědělství krajského úřadu.

Požadovanou informaci zasíláme na Vámi uvedenou elektronickou adresu.

S pozdravem

 

„otisk razítka“

Mgr. Alena Koukalová
vedoucí oddělení stížností a dozoru obcí

(dokument je elektronicky podepsán)