Odpověď na žádost o informace doručenou dne 24.07.2015

17. 8. 2015 Autor: Vladimír Kučera

Váš dopis ze dne | Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové
24.07.2015 IZ-58/VZ/2015 04.08.2015

Odbor | oddělení Vyřizuje | linka | e-mail
vnitra a krajský živnostenský úřad |  oddělení stížností a dozoru obcí | Mgr. Vladimír Kučera│585 | vkucera@kr-kralovehradecky.cz

Odpověď na žádost o informace ze dne 24.07.2015

Vážený pane,

dne 24.07.2015 byla Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také „povinný subjekt“ nebo „krajský úřad“) doručena prostřednictvím elektronické podatelny Vaše žádost podle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), kterou jste se domáhal poskytnutí informací týkajících se příkopu podél pozemní komunikace číslo III/3101 v Olešnici v Orlických horách a žádáte, citace:

1a)  žádám kopii žádosti ( i kdo konkrétně žádal) o povolení realizace příkopu na pozemcích 3217, 3722 a 3222 v k.ú. Olešnice v O.h.

1b) žádám kopii rozhodnutí Vaší instituce povolit realizaci zmíněného příkopu na pozemku ve vlastnictví KHK a ve vlastnictví soukromých osob.

1c) která firma provedla práce, které byly předmětem místního šetření, které dne 15.4.2015 provedl inspektor cestmistrovství Dobruška, p.Matějovský?

1d) Je společnost SÚS Královéhradeckého kraje a.s. (která je zmiňována v odpovědi v režimu InfZ poskytnuté 6.1.15 p.Matějovským,  v  odpovědi poskytnuté 1.7.15 p. Dvořákem a  která je zmiňována v zápisu z veřejného zasedání ze dne 3.6.15 zastupitelstva  obce  Olešnice  v  O.h.) oprávněna provádět místní šetření za společnost Správa silnic Královéhradeckého kraje p.o.?“

Dále jste uvedl, že v příloze zasíláte zakreslení umístění příkopu v katastrální mapě a zaslal jste jej ve formátech *.jpg a *.gif.

Povinný subjekt zaevidoval žádost pod čj. IZ-58/VZ/2015, posoudil ji a konstatoval, že se jednalo o žádost o informace ve smyslu InfZ a obsahovala potřebné náležitosti, zejména dle ustanovení § 14 InfZ.

K dotazům uvedeným pod body 1a), 1b) a 1c) Vaší žádosti krajský úřad jako povinný subjekt uvádí, že Vámi požadované dokumenty týkající se příkopu na pozemcích p.p.č. 3217, 3722 a 3222 v katastrálním území Olešnice v Orlických horách nemá k dispozici a proto je nelze poskytnout.

Z Vámi položené otázky v bodu 1d) je patrné, že Vám není zcela srozumitelná činnost obou společností. Jejich kompetence, názvy i formy jsou rozdílné.

Společnost s názvem Správa silnic Královéhradeckého kraje, je příspěvková organizace Královéhradeckého kraje, která zajišťuje na základě zřizovací listiny výkon vlastnických práv Královéhradeckého kraje k silnicím II. a III. třídy a k silničním pomocným pozemkům, včetně všech jejich součástí a příslušenství, v souladu se zákonem číslo 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, internetové stránky společnosti jsou http://www.sskhk.cz/. Tato společnost také provádí místní šetření.

Společnost s názvem SÚS Královéhradeckého  kraje a.s., je akciovou společností, jejíž hlavním předmětem činnosti je provádění zimní údržby, běžné letní údržby a oprav silnic, jejich součástí a příslušenství a provádění opatření k zajišťování bezpečnosti silničního provozu. Podrobně uvedený předmět činnosti naleznete na webu akciové společnosti http://www.sushk.cz/.

S pozdravem

 

Ing. Miroslav Vrba, MPA
vedoucí odboru vnitra a krajský živnostenský úřad