Odpověď na žádost o informace doručenou dne 18.04.2017

17. 5. 2017 Autor: Vladimír Kučera

Královéhradecký kraj

Váš dopis ze dne | Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové
Neuvedeno KUKHK-IZ-50/OP/2017 26.04.2017

Odbor | oddělení Vyřizuje | linka | e-mail
Organizační a právní|  Stížností a dozoru obcí |  Mgr. Vladimír Kučera |585 |vkucera@kr-kralovehradecky.cz

Počet listů: 1
Počet příloh: 2 / listů: el.příloha
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 18.04.2017

Vážený pane,

dne 18.04.2017 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále jen „krajský úřad“ nebo „povinný subjekt“) prostřednictvím elektronické podatelny Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které požadujete, cit.: „Prosím o zaslání seznamu všech obcí ve Vašem kraji s tím, že u každé obce bude uvedena adresa, IČ, kraj, bývalý okres, adresa webových stránek, e-mail e-podatelny, telefonní číslo, počet obyvatel, jméno starosty, telefonní a e-mailový kontakt na starostu. Ideálně ve formátu, tak jako to dává Středočeský kraj. Soubor od Středočeského kraje zasílám v příloze“.

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod čj. KUKHK-IZ-50/OP/2017, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která obsahuje všechny potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

O předání požadovaných informací byl požádán věcně příslušný odbor kancelář ředitele krajského úřadu, oddělení informační centrum, které po seznámení se s obsahem Vaší žádosti poskytlo tabulku ve formátu souboru *.xlsx, která byla převedena do otevřeného formátu HTML. Soubory obou formátů tvoří přílohu tohoto elektronického dokumentu. V adresáři obcí je uveden název obce a adresa sídla obecního úřadu.

Adresář obcí Královéhradeckého kraje je též zveřejněn na internetových stránkách http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/kralovehradecky-kraj/obce/adresar-obci-kraje-109/ a na těchto stránkách níže v přílohách ke stažení ve formátu *.csv. Od 28.11.2011 je adresář obcí udržován pouze na základě oznámení obcí a krajský úřad neručí za správnost a úplnost údajů. V tomto adresáři jsou uvedeny také údaje o starostovi či starostce obce a e-mailový a telefonický kontakt na obec.

Jinými než výše uvedenými informacemi krajský úřad nedisponuje a žádný právní předpis mu neukládá shromažďovat údaje o obcích ve Vámi požadované struktuře a formátu.

Informace Vám zasíláme elektronicky na Vámi uvedenou emailovou adresu.

S pozdravem

„otisk razítka“

 

Ing. Miroslav Vrba, MPA
vedoucí odboru organizačního a právního
(dopis je elektronicky podepsán)

Soubory ke stažení