Odpověď na žádost o informace doručenou dne 13.02.2017

1. 3. 2017 Autor: Miroslava Hlavová

Krajský úřad Královéhradeckého kraje
Váš dopis ze dne | Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové
neuvedeno KUKHK-IZ-22/VZ/2017 20.02.2017

Odbor | oddělení Vyřizuje | linka | e-mail
Vnitra a krajský živnostenský úřad |  Stížností a dozoru obcí | Miroslava Hlavová | 472 |mhlavova@kr-kralovehradecky.cz

Počet listů: 1
Počet příloh: 0 / listů: 0
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 13.02.2017

Vážený pane,

dne 13.02.2017 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále jen „krajský úřad“ nebo „povinný subjekt“) Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které žádáte o poskytnutí, cit.: „zdali byl Krajskému úřadu pro Královéhradecký kraj doručen přiložený „návrh SMĚRNICE Ministerstva financí č. j. MF-929/2017/3404-1 ze dne XX. ledna 2017 o postupu obecních úřadů při výkonu přenesené působnosti dle zákona č. 186/2016 Sb., o hazardních hrách“ , jak byla písemnost vyřízena, a zdali byly informovány obce, zejména statutární město Hradec Králové, kdy a jakou formou“.

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod čj. KUKHK-IZ-22/VZ/2017, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ a obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

O předání požadovaných informací byl požádán věcně příslušný odbor vnitra a krajský živnostenský úřad krajského úřadu, oddělení majetkové, který po seznámení se s obsahem Vaší žádosti uvedl následující.

Dne 05.01.2017 byl prostřednictvím datové schránky krajskému úřadu doručen „Návrh směrnice Ministerstva financí o postupu obecních úřadů při výkonu přenesené působnosti dle zákona č. 186/2016 Sb., o hazardních hrách“. Tento návrh byl krajskému úřadu zaslán s ohledem na povinnost zakotvenou v čl. II odst. 4 dokumentu „Zásady pro koordinaci a přípravu směrnic ministerstev a ostatních ústředních správních úřadů, týkajících se orgánů krajů a orgánů obcí na úseku výkonu státní správy“, který je součástí Usnesení Vlády ČR ze dne 29. ledna 2003 č. 123 + 2P o zřízení Věstníku vlády pro orgány krajů a orgány obcí.

Jak vyplývá z výše uvedeného dokumentu - citace: „Ministerstva jsou povinna zasílat návrhy směrnic všem krajům a vybraným obcím k připomínkám. Pro připomínkové řízení musí stanovit přiměřenou lhůtu, nejméně 15 dnů ode dne odeslání směrnic k připomínkám“, byl tento návrh směrnice určen pouze pro omezený počet subjektů.

Krajský úřad může tedy pouze konstatovat skutečnost, že v rozdělovníku průvodního dopisu zaslaného krajskému úřadu Statutární město Hradec Králové není uvedeno.

Závěrem krajský úřad sděluje, že dle informace Ministerstva financí doposud návrh směrnice nebyl projednán Věstníkovou komisí.

Toto sdělení zasíláme, dle Vašeho požadavku, na Vámi uvedenou emailovou adresu.

S pozdravem

„otisk razítka“

Ing. Miroslav Vrba, MPA
vedoucí odboru vnitra a krajský živnostenský úřad
(dokument je elektronicky podepsán)