Odpověď na žádost o informace doručenou dne 11.08.2020

28. 8. 2020 Autor: Vladimír Kučera

informace o navýšení kompenzace dopravcům

Krajský úřad Královéhradecké kraje

VÁŠ DOPIS ZN.:
ZE DNE: 11.08.2020
NAŠE ZNAČKA (čj. nebo sp. zn.): KUKHK-IZ-78/OP/2020 186 00 Praha 8

VYŘIZUJE: Mgr. Vladimír Kučera
ODBOR | ODDĚLENÍ: organizační a právní | stížností a dozoru obcí 
LINKA | MOBIL: 495 817 585
E-MAIL: vkucera@kr-kralovehradecky.cz IDDS: 35cfd5k

DATUM: 25.08.2020

Počet listů: 2
Počet příloh: 1 / listů: elektronicky
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Odpověď na žádost o informace doručenou dne 11.08.2020

Vážení,

dne 11.08.2020 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také krajský úřad nebo povinný subjekt) Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen InfZ), kterou se domáháte poskytnutí informací o aktuálních smluvních cenových podmínkách zajištění pravidelné linkové autobusové dopravy v působnosti kraje, konkrétně žádáte (citace):

„...o poskytnutí potřebných aktuálně platných údajů o cenových podmínkách (CDV) veřejných služeb v přepravě cestujících ve veřejné linkové osobní dopravě, které objednává (má zasmluvněn) Váš kraj.

Vzhledem k tomu, že hodnoty CDV a jejich kalkulace jsou standardními údaji, resp. standardním obsahem smluv uzavíraných s autobusovými dopravci a podléhají průběžné indexaci a aktualizaci v souladu se smluvními podmínkami, dovolujeme si požádat o předložení následujících podkladů dle přiloženého XLS souboru:

1 . Tabulka A: Přehled aktuálních smluvních podmínek zajištění pravidelné linkové autobusové dopravy v r. 2020 (za všechny platné smlouvy a využívané dopravce)

  • Tabulka A obsahuje přehled všech používaných autobusových dopravců, identifikační číslo smlouvy, datum zahájení plnění smlouvy a datu předpokládaného ukončení plnění dle platné smlouvy a aktuální klíčové parametry jejich smluvních vztahů:
    • a) Aktuální hodnota CDV (cenu dopravního výkonu)
    • b) Předpokládaný roční výkon v km (předpokládaný roční objem ujetých km)
    • c) Typ smlouvy: brutto/netto

2. Tabulky B: Aktuální kalkulace CDV pro r. 2020 pro konkrétního dopravce → zpracováno pro všechny dopravce s předpokládaným ročním objemem výkonů více než 1.000.000 km

  • Tabulky B obsahují pro každého konkrétního používaného (zasmluvněného) dopravce s předpokládaným ročním objemem výkonů více než 1.000.000 km aktuálně platnou (krajem odsouhlasenou) kalkulaci CDV dle požadované struktury vozového parku a předpokládaných výkonů v km, která zahrnuje variabilní a fixní náklady dopravce. Jedná se o standardní podobu kalkulačního vzorce, které jednotlivé kraje s určitými drobnými modifikacemi využívají.“

K žádosti jste přiložili soubor Tabulka_A_a_B_kraje.xlsx.

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod sp. zn. KUKHK-IZ-78/OP/2020, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

O předání požadovaných informací byl požádán věcně příslušný odbor krajského úřadu a to odbor dopravy a silničního hospodářství (vizte organizační strukturu krajského úřadu http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/krajsky-urad/organizacni-struktura/organizacni-struktura-krajskeho-uradu-kralovehradeckeho-kraje-147/).

Odbor dopravy a silničního hospodářství krajského úřadu na základě Vaší žádosti vyplnil tabulku, která je přílohu tohoto dopisu.

Informace Vám poskytujeme elektronicky a zasíláme prostřednictvím datové schránky.

S pozdravem

Mgr. Alena Koukalová
vedoucí oddělení stížností a dozoru obcí

v z. Mgr. Vladimír Kučera v. r.
právník oddělení stížností a dozoru obcí

Soubory ke stažení