Informace týkající se dodávek elektrické energie

29. 10. 2014 Autor: Vladimír Kučera

Váš dopis ze dne | Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové
15.10.2014 IZ-69/VZ/2014 20.10.2014

Odbor | oddělení Vyřizuje | linka | e-mail
vnitra a krajský živnostenský úřad |  oddělení stížností a dozoru obcí  |  Mgr. Vladimír Kučera│585 | vkucera@kr-kralovehradecky.cz

Odpověď na žádost o informace ze dne 15.10.2014

Vážený pane magistře,

dne 15.10.2014 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále jen „krajský úřad“) Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), kterou žádáte poskytnutí níže uvedených informací o dodávkách elektrické energie v období 01.01.2012 – 31.12.2016 (dále jen „uvedené období“), pokud jsou sjednány, a to konkrétně:

  1. Kopie všech smluv o dodávkách elektrické energie, obsahující údaje o celkové ceně silové elektřiny, jednotkové ceně elektřiny v Kč/MWh, výši poplatků za odběrné místo nebo jiných poplatků účtovaných dodavatelem elektrické energie, které v souvislosti s výše uvedenými dodávkami elektřiny zaplatil nebo má v budoucnu povinný subjekt zaplatit, uzavřených pro výše uvedené období (či jeho část, pokud ještě např. nejsou uzavřeny smlouvy pro nákup elektřiny na rok 2016 nebo na rok 2015). Kopie smluv žádáme včetně všech dodatků, uzavřených povinným subjektem na základě provedených výběrových řízení, elektronických aukcí, či při nákupu elektřiny jiným způsobem.
  2. Kopie všech závěrkových listů obsahujících informaci o nákupní ceně elektrické energie, pokud povinný subjekt nakoupil v uvedeném období, či jeho části, elektrickou energii prostřednictvím komoditních burz a kopie všech smluv, které povinný subjekt uzavřel s komoditními burzami, dohodci komoditních burz nebo jinými zprostředkovateli obchodů na komoditních burzách.
  3. Sdělení celkové výše poplatků nebo jiných nákladů, které v souvislosti se shora uvedenými obchody zaplatil nebo zaplatí povinný subjekt zprostředkovatelům, aukčním společnostem, komoditním burzám, dohodcům komoditních burz nebo jiným subjektům, které zprostředkovávaly či jinak zajišťovaly sjednání dodávek elektrické energie pro povinný subjekt v uvedeném období.

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod čj. IZ-69/VZ/2014, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ a obsahuje náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

Povinný subjekt uvádí, že požadovanými informacemi nedisponuje a odkazuje Vás na společnost Správa nemovitostí Královéhradeckého kraje a.s., IČ: 27521087, ID datové schránky: izsgetg, se sídlem Pivovarské náměstí 1245/2, 500 03 Hradec Králové.

S pozdravem

„otisk razítka“

Ing. Miroslav Vrba, MPA
vedoucí odboru vnitra a krajský živnostenský úřad

(dopis je elektronicky podepsán)