Informace týkající se cykloturistiky a turistiky v Hradci Králové a okolí

3. 10. 2014 Autor: Vladimír Kučera

Informace k žádosti o veškeré informace týkající se cykloturistiky a turistiky v Hradci Králové a jeho okolí, např. přehledy za různá období, sledování četnosti turistů a cyklistů, monitoringy, náklady na výstavbu cyklostezek, popř. i geologické, geografické podklady, mapy atd.

Váš dopis ze dne | Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové
29.09.2014 IZ-64/VZ/2014 02.10.2014

Odbor | oddělení Vyřizuje | linka | e-mail
vnitra a krajský živnostenský úřad |   oddělení stížností a dozoru obcí   | Mgr. Vladimír Kučera│585 | vkucera@kr-kralovehradecky.cz

Odpověď na žádost o informace ze dne 29.09.2014

Vážená paní,

dne 29.09.2014 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále jen „krajský úřad“) prostřednictvím e-podatelny Vaše dvě žádosti dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), totožného obsahu, jedna prostřednictvím e-mailu: petulahk@gmail.com, druhá prostřednictvím e-mailu: petulahk@seznam.cz, kterými žádáte poskytnutí níže uvedených informací, cit.:

Veškeré informace týkající se cykloturistiky a turistiky v Hradci Králové a jeho okolí. Například přehledy za různá období, sledování četnosti turistů a cyklistů, monitoringy, náklady na výstavbu cyklostezek, popř. i geologické, geografické podklady, mapy atd.

Povinný subjekt zaevidoval Vaše dvě žádosti, s ohledem na jejich zcela totožný obsah, pod čj. IZ-64/VZ/2014, posoudil je a konstatoval, že se jedná o žádosti o informace ve smyslu InfZ ovšem neobsahují všechny potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ. K Vašim žádostem je nutné uvést, že nejsou dostatečně srozumitelné, když z jejichž obsahu není zřejmé, jaké konkrétní informace požadujete, případně za jaké konkrétní období.

S ohledem na telefonický rozhovor s pracovníkem oddělení stížností a dozoru obcí, odboru vnitra a krajský živnostenský úřad krajského úřadu, Mgr. Vladimírem Kučerou, ve kterém Vám byla vysvětlena problematika podávání žádostí dle InfZ a zejména nutnost přesně specifikovat požadované informace, Vám krajský úřad sděluje alespoň základní obecné informace k dané problematice.

K oblasti turistiky a cykloturistiky je třeba v první řadě uvést, že v gesci Královéhradeckého kraje, krajského úřadu, je celý region Královéhradecký kraj. Obecné informace o činnosti krajského úřadu jsou zpřístupněny na internetových stránkách Královéhradeckého kraje http://www.kralovehradeckyregion.cz/, kde je možno nalézt odkazy na turistiku a cykloturistiku a získat konkrétnější informace o projektech Královéhradeckého kraje,

rozkliknutím příslušných oblastí turistiky nebo cykloturistiky (např. turistické cíle, přehled cyklobusů, mapy cyklotras apod.). Dále je možno získat v aule krajského úřadu další propagační materiály z oblasti cestovního ruchu. Oblast cykloturistiky můžete konzultovat s pracovnicí odboru regionálního rozvoje, grantů a dotací, oddělení regionální rozvoje Mgr. Lucií Hučíkovou, která je cyklokoordinátorkou Královéhradeckého kraje, telefon: 495 817 484, e"mail lhucikova@kr-kralovehradecky.cz .

Pokud Vás zajímá konkrétně město Hradec Králové, bylo by vhodnější v prvé řadě navštívit internetové stránky Statutárního města Hradec Králové http://www.hradeckralove.org/zivot-ve-meste/turisticky, kde v dalších sekcích lze získat podrobnější informace o turistice či cykloturistice v Hradci Králové, případně další odkazy na podrobnější informace, např. http://www.cyklohradec.cz/.

Litujeme, ale v současné době nemůžeme podat podrobnější informace, neboť Váš dotaz je velmi obecný. Pakliže budete žádat o informace v režimu InfZ, doporučujeme řídit se plně zejména ustanovením § 14 InfZ a požadovat zcela konkrétní informace, definované v ustanovení § 3 odst. 3 InfZ – informací se pro účely tohoto zákona rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči, zejména obsah písemného záznamu na listině, záznamu uloženého v elektronické podobě nebo záznamu zvukového, obrazového nebo audiovizuálního.

Odpověď zasíláme na Vámi uvedenou e-mailovou adresu.

S pozdravem

Ing. Miroslav Vrba, MPA
vedoucí odboru vnitra a krajský živnostenský úřad