Informace k Změně č. 1 ÚP Špindlerův Mlýn

3. 9. 2014 Autor: Vladimír Kučera

Vyjádření, stanoviska a závazná stanoviska vydaná odbory KÚ KHK pro účely projednání návrhu zadání či návrhu Změny č. 1 Územního plánu Špindlerův Mlýn

Váš dopis ze dne | Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové
15.08.2014 IZ-54/VZ/2014 25.08.2014

Odbor | oddělení Vyřizuje | linka | e-mail
vnitra a krajský živnostenský úřad |  oddělení stížností a dozoru obcí   | Mgr. Vladimír Kučera│585 |vkucera@kr-kralovehradecky.cz

Odpověď na žádost o informace ze dne 15.08.2014

Vážený pane,

dne 18.08.2014 obdržel Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále jen „krajský úřad“) Vaši žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), kterou žádáte poskytnutí informací:

  1. Jaká vyjádření, stanoviska a závazná stanoviska vydaly odbory Krajského úřadu Královéhradeckého kraje pro účely projednání návrhu zadání či návrhu změny č. 1 územního plánu Špindlerův Mlýn? Žádám o zaslání jejich kopií jako veřejných listin.
  2. Žádáme dále o kopie žádostí pořizovatele návrhu změny č. 1 územního plánu Špindlerův Mlýn o vydání takových vyjádření, stanoviska či závazného stanoviska pro účely projednání zadání či návrhu změny č. 1 územního plánu Špindlerův Mlýn.

Výše uvedenou žádostí jste oslovil jedním podáním odbor životního prostředí a zemědělství krajského úřadu a druhým podáním odbor územního plánování a stavebního řádu krajského úřadu.

Povinný subjekt zaevidoval obě Vaše žádosti s ohledem na jejich totožný obsah pod čj. IZ"54/VZ/2014, posoudil je a konstatoval, že se jedná o žádosti o informace ve smyslu InfZ a obsahují potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ. Krajský úřad vyřizuje obě žádosti o informace tímto jedním sdělením. O vyjádření a předání podkladů k vyřízení žádostí byly požádány věcně příslušné odbory, odbor územního plánování a stavebního řádu krajského úřadu a odbor životního prostředí a zemědělství krajského úřadu.

Odbor územního plánování a stavebního řádu, oddělení územního plánování krajského úřadu k Vašemu požadavku sděluje následující.

Jak z podkladů oddělení územního plánování krajského úřadu vyplývá, Město Špindlerův Mlýn v současné době pořizuje mimo jiné Změnu č. 1 Územního plánu města Špindlerův Mlýn. Proces projednání této změny je dle zákona číslo 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen „stavební zákon“), ve fázi projednaného návrhu zadání.

Krajský úřad, odbor územního plánování a stavebního řádu obdržel dne 10.05.2013 prostřednictvím datové schrány oznámení o projednávání návrhu zadání Změny č. 1 Územního plánu města Špindlerův Mlýn (příloha č. 1). Na základě tohoto oznámení bylo ze strany odboru územního plánování a stavebního řád krajského úřadu uplatněno podle ustanovení § 47 odst. 2 stavebního zákona dopisem ze dne 03.06.2013, č.j. 10133/UP/2013/Sm vyjádření s požadavky na obsah územního plánu vyplývající z právních předpisů a územně plánovacích podkladů (příloha č. 2), který byl vypraven prostřednictvím datové schránky.

V rámci agendy koordinovaného stanoviska bylo předmětné oznámení postoupeno vybraným odborům krajského úřadu k uplatnění jejich vyjádření podle ustanovení § 47 odst. 2 stavebního zákona. Jednalo se o odbory dopravy a silničního hospodářství, životního prostředí a zemědělství a odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Za krajský úřad nebylo vypraveno koordinované stanovisko podle ustanovení § 4 odst. 7 stavebního zákona, neboť se každý z výše jmenovaných odborů vyjadřoval samostatně.

Za odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací nebylo uplatněno žádné stanovisko, neboť oddělení kultury a památkové péče nebylo v tomto případě dotčeným orgánem podle zákona číslo 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů.

Za odbor dopravy a silničního hospodářství nebylo k předmětnému oznámení uplatněno žádné stanovisko.

Odbor životního prostředí a zemědělství poskytl k Vašemu požadavku následující informace.

Za odbor životního prostředí a zemědělství bylo k předmětnému oznámení uplatněno dopisem ze dne 05.06.2013, č.j. 10595/ZP/2013 stanovisko oddělení EIA a IPPC (příloha č. 3) a dále dopisem ze dne 05.06.2013, č.j. 10638/ZP/2013 stanovisko oddělení ochrany přírody a krajiny, oddělení zemědělství a oddělení technické ochrany životního prostředí (příloha č. 4), které bylo vypraveno do datové schránky Města Špindlerův Mlýn.

Jak bylo výše sděleno, přílohami č. 2, 3 a 4 tohoto sdělení jsou kopie stanovisek odborů krajského úřadu, pokud byla stanoviska uplatňována, v souladu s Vaším požadavkem uvedeným v bodě 1 Vaší žádosti.

Kopie žádosti pořizovatele návrhu Změny č. 1 Územního plánu Špindlerův Mlýn, tedy již výše jmenované Oznámení o projednávání návrhu zadání Změny č. 1 Územního plánu Špindlerův Mlýn tvoří přílohu č. 1 tohoto dokumentu.

S pozdravem

Ing. Miroslav Vrba, MPA
vedoucí odboru vnitra a krajský živnostenský úřad

Přílohy - dle textu, 4 listy:

  • Příloha č. 1 Oznámení o projednávání Změny č. 1 ÚP Špindlerův Mlýn
  • Příloha č. 2 Sdělení krajského úřadu č.j. 10133/UP/2013/Sm
  • Příloha č. 3 Stanovisko krajského úřadu č.j. 10595/ZP/2013
  • Příloha č. 4 Stanovisko krajského úřadu č.j. 10638/ZP/2013