Doprovodná informace k žádosti o informace doručené dne 19.04.2018

24. 5. 2018 Autor: Miroslava Hlavová

Krajský úřad Královéhradecké kraje

VÁŠ DOPIS ZN.:
ZE DNE:
NAŠE ZNAČKA (č. j.): KUKHK-IZ-56/OP/2018

VYŘIZUJE: Miroslava Hlavová
ODBOR | ODDĚLENÍ: organizační a právní | stížností a dozoru obcí
LINKA | MOBIL: 495 817 472
E-MAIL: mhlavova@kr-kralovehradecky.cz

DATUM: 23.05.2018

Počet listů: 1
Počet příloh: 0 / listů 0
Počet svazků: 0
Sp. znak, sk. režim: 84.1, S/5

Doprovodná informace k žádosti o informacedoručené dne19.04.2018

 Krajský úřad Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále jen „krajský úřad“ nebo „povinný subjekt“) obdržel dne 19.04.2018 žádost dle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“) s požadavkem o poskytnutí následujících informací, citace (včetně chyb):

Žádám o zaslání kopií pěti rozhodnutí Vašeho úřadu, jimiž jste v odvolacím řízení (dle § 90 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád), zrušili nebo změnili prvostupňové rozhodnutí o vině obviněného z přestupku vydané v řízení dle zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich. Prosím, vyberte dle svého uvážení a možností (nevím, zda a v které oblasti bude možné získat požadovaný počet kopií) Vaše rozhodnutí alespoň ze dvou různých oblastí veřejné správy (např. úsek dopravy, životního prostředí, stavebního práva, živnostenského úřadu apod.), a to tak, aby mezi vybranými rozhodnutími bylo zastoupeno alespoň

  • -       jedno rozhodnutí, jímž se prvostupňové rozhodnutí (nebo jeho část) ruší a řízení se zastavuje,
  • -       jedno, jímž se rozhodnutí (nebo jeho část) ruší a věc se vrací k novému projednání
  • -       a jedno, jímž se napadené rozhodnutí (nebo jeho část) mění.

Pokud všechny tyto varianty rozhodnutí o odvolání k dospozici Váš úřad nemá, vyberte, prosím, potřebný počet kopíí z takových variant, které k dispozici máte.

Žádám pouze o informace, které podle zákona lze poskytnout (tj. nikoli např. o osobní údaje, obchodní tajemství apod.).  

Vzhledem k několika předchozím zkušenostem s nesprávným vyřízením mé žádosti o informace žádám, aby v kopiích byla zachována viditelnost i případného druhu trestu a jeho výše (nejedná se o osobní údaj, který by měl být z rozhodnutí vymazán).

Prosím o zaslání informací elektronickou formou v elektronické podobě tak, aby to pro Vás bylo co nejméně zatěžující (např. *.pdf nebo *.doc).

Vím, že v některých případech může být poměrně složité poskytnout kopii rozhodnutí s veškerými náležitostmi (razítkem a podpisem) a současně u nich vymazat osobní údaje atd. Proto mi v těchto případech postačí např. koncept rozhodnutí či jiné písemnosti vznikající zpravidla ve formátu .doc nebo .docx, který každý úředník připravuje předtím, než se dá písemnost k podpisu, tj. kde samozřejmě ještě fyzické razítko a podpis není, ale splní to svůj účel – poskytne informaci o obsahu i formě písemnosti.

Jinými slovy, nepotřebuji získat přesné kopie písemností včetně razítek a podpisů, postačí i bez těchto formálních náležitostí.“

Povinný subjekt zaevidoval žádost pod čj. KUKHK-IZ-56/OP/2018, posoudil ji a konstatoval, že se jedná o žádost o informace ve smyslu InfZ, která obsahuje potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ.

Žádost o informace vyřízena sdělením povinného subjektu ze dne 14.05.2018 včetně poskytnutí požadovaných informací.