Informace týkající se zahájených řízení krajským úřadem dle § 91 stavebního zákona (spojené územní řízení a posuzování vlivů na životní prostředí)

2. 8. 2013 Autor: M.Hlavová

Váš dopis ze dne | Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové

doručený dne 24.07.2013 IZ-46/VZ/2013 30.07.2013

Odbor | oddělení Vyřizuje | linka | e-mail

vnitra a krajský živnostenský úřad Mgr. Vladimír Kučera│585

oddělení stížností a dozoru obcí vkucera@kr-kralovehradecky.cz

Odpověď na Vaši žádost o informace doručenou dne 24.07.2013


Vážená paní,

dne 24.07.2013 byla Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje se sídlem v Hradci Králové (dále také „krajský úřad“ nebo „povinný subjekt“) doručena Vaše žádost o informace, kterou jste zřejmě mínila podat ve smyslu zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“). Pro účely své akademické práce požadujete následující informace:

- kolik řízení zahájil Váš úřad podle § 91 stavebního zákona (spojené územní řízení a posuzování vlivů na životní prostředí) v době od účinnosti "velké" novely stavebního zákona, tj. od 1.1.2013

- o jakou kategorii záměrů se jedná

- kolik řízení již bylo ukončeno a s jakým výsledkem (případně včetně kopie anonymizovaného rozhodnutí)

- v kolika těchto řízení jste jako krajský úřad vyloučili spojení řízení (viz § 91 odst. 1 písm. c)

- kolik řízení zahájil a ukončil Váš úřad podle § 91 stavebního zákona (spojené územní řízení a posuzování vlivů na životní prostředí) v době před účinnosti "velké" novely stavebního zákona, tj. od 1.1.2007 do 1.1.2013

Povinný subjekt zaevidoval Vaši žádost pod čj. IZ-46/VZ/2013, posoudil ji a konstatoval, že žádost o informace sice neobsahovala všechny potřebné náležitosti dle ustanovení § 14 InfZ, přesto v souladu se zásadou dobré správy Vaši žádost považoval za žádost podanou ve smyslu InfZ a podle tohoto zákona ji také vyřizoval. O předání potřebných podkladů k vyřízení žádosti byl požádán odbor životního prostředí a zemědělství krajského úřadu.

Na základě údajů poskytnutých odborem životního prostředí a zemědělství Vám sdělujeme následující.

K prvnímu bodu Vaší žádosti, který se vztahuje k zahájeným řízením ve smyslu ustanovení § 91 zákona číslo 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů (dále jen „stavební zákon“), v době účinnosti „velké“ novely stavebního zákona, tj. od 01.01.2013 uvádíme, že krajský úřad v tomto období dle uvedeného ustanovení stavebního zákona žádná taková řízení nevedl. V souladu s tímto sdělením jsou zodpovězeny též druhý, třetí a čtvrtý bod Vaší žádosti.

K pátému (poslednímu) bodu Vaší žádosti uvádíme, že ani v době před účinností „velké“ novely stavebního zákona dle ustanovení § 91 stavebního zákona krajský úřad žádná řízení nevedl.

S pozdravem

Ing. Miroslav Vrba, MPA

vedoucí odboru vnitra a krajský živnostenský úřad