Muzeum hry v Jičíně představuje nový videospot

23. 9. 2019 Autor: Lucie Barešová

Regionální muzeum a galerie v Jičíně natočilo v rámci své propagace další videospot. Jeho tvůrci jsou mladí nadějní filmaři Lukáš Masner a Marek Čermák. Ústřední postavou je muzejní hlídač ztvárněný panem Josefem Novotným. Hereckých rolí se tradičně chopili i zaměstnanci jičínského muzea.

Muzeum hry natočilo v minulém měsíci další ze svých videospotů, a to již čtvrtý. Jejich cílem je propagace činnosti muzea, které je a chce být hravé a nápadité. Každý z dosud natočených videospotů získal ocenění, např. na přehlídce muzejních filmů MUSAIONFILM v Uherském Brodě či na mezinárodním festivalu krátkých muzejních filmů v Paříži v Les Docks, Cité de la mode et du Design (3. místo). Do budoucna muzeum plánuje tvorbu muzejních videospotů jako předmětu mezinárodní projektů.

Tvůrci všech videospotů jsou mladí filmaři Lukáš Masner a Marek Čermák. Tito nadějní filmaři v posledních letech spolupracují s významnými osobnostmi filmového průmyslu, např. s Agnieszkou Holland. Další videospoty Regionálního muzea a galerie v Jičíně si můžete prohlédnout zde: