Ukázka uložení a výdeje pohotovostních zásob

28. 5. 2015 Autor: Jaroslav Jonák

- pro pracovníky zajišťující oblast hospodářských opatření pro krizové stavy a krizového řízení krajského úřadu a obcí s rozšířenou působností, starosty a tajemníky, proběhla 27. května 2015 na středisku Stavební obnovy železnic, a.s. Sázava u Žďáru nad Sázavou.

Úvodní prezentace zajistila Správa státních hmotných rezerv a ochraňovatelé, poté byla v programu prohlídka skladů a připravené techniky. Závěrem pracovníci Střediska Sázava formou praktické ukázky s výkladem a popisem činnosti, předvedli všem účastníkům, jak by předání vyžádaných materiálů na obec mělo proběhnout.

Akci organizovala Správa státních hmotných rezerv pro všechny kraje. I když nás samozřejmě potěšilo, že Královéhradecký kraj se může pyšnit nejvyšší účastí ze všech krajů (37 účastníků), je škoda, že se nemohli zúčastnit všichni starostové a na vlastní oči vidět, jak by vyžadování pohotovostních zásob probíhalo a co vše by bylo nutné pro to učinit.

Je na místě poděkovat organizátorům s přáním organizování více takovýchto akcí, neboť zcela nepochybně zvyšují podstatně orientaci v této oblasti a přispívají značnou měrou k připravenosti obcí i krajů k řešení případných krizových situací.

JUDr. Jaroslav Jonák

vedoucí oddělení krizového řízení

Fotogalerie