Porada krizových pracovníků

27. 11. 2015 Autor: Jaroslav Jonák

Již podruhé v tomto roce, ve dnech 18. – 19. 11. 2015, se uskutečnila výjezdní porada pracovníků krizového řízení z celého Královéhradeckého kraje. Tentokrát v Účelovém zařízení Policie ČR Kounov.

Jednání se kromě pracovníků, kteří odpovídají za zajištění krizové připravenosti na Krajském úřadu a obcích s rozšířenou působností v kraji, zúčastnil také hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc, ředitelé a krizoví pracovníci základních složek integrovaného záchranného systému a mezi hosty nechyběli zástupci Ministerstva dopravy a Správy státních hmotných rezerv.

Královéhradecký hejtman ocenil práci, která je v oblasti krizové připravenosti odváděna, všem poděkoval a krátce se zmínil o cvičení na téma blackout „RAD 2015“, které v Královéhradeckém kraji proběhlo. To se v současné době vyhodnocuje a hejtmanovi bude závěrečná zpráva s návrhy opatření předložena začátkem prosince.

Po jednotlivých liniích byly projednány aktuální otázky krizové připravenosti a předány informace z porady tajemníků bezpečnostních rad krajů s Úřadem vlády ČR, z Ministerstva dopravy a Správy státních hmotných rezerv. Vystoupení zástupce Policie ČR bylo na téma migrace.

Součástí porady byla též prezentace firmy Kelcom Hradec Králové k možnosti využití dronů v krizovém řízení.

Fotogalerie