Mezinárodní platforma pro trendy a technologie v obraně a bezpečnosti

2. 11. 2018 Autor: Jan Lukáč

Ve dnech 15. 10. – 19. 10. 2018 se v prostorách pražského výstaviště konala již po několikáté výstava a setkání expertů v obraně a bezpečnosti.

Future Forces Forum, jak znělo oficiální označení projektu, se stalo platformou pro odborníky v oblasti obrany a bezpečnosti přičemž spojilo i uživatele nejmodernějších technologií ve vojenských, civilních a bezpečnostních operacích se zástupci průmyslu, státní správy, vědy a výzkumu.

Program byl primárně zaměřen na prezentaci aktuálních a budoucích potřeb v oblasti zajišťování obrany a bezpečnosti jak na národní, tak i mezinárodní úrovni, a na prezentaci schopností průmyslu, vědy a výzkumu.

Pracovníci krizového řízení KÚ KHK měli možnost shlédnout expozice až 150 vystavovatelů, včetně světové premiéry českého bezpilotního vrtulníku, bojová vozidla pěchoty, národní projekty vojáka budoucnosti a prodiskutovat s příslušnými specialisty otázky z hlediska problematiky krizového řízení, kybernetické bezpečnosti, vojenského zdravotnictví nebo civilní ochrany.

Fotogalerie