Cvičení "LETADLO 2018"

3. 1. 2019 Autor: Tomáš Šebesta

Pracovníci oddělení krizového řízení se zúčastnili taktického cvičení složek Integrovaného záchranného systému Pardubického kraje ,,LETADLO 2018‘‘ .

Dne 15. 11. 2018 se pracovníci oddělení krizového řízení Královéhradeckého kraje zúčastnili taktického cvičení složek Integrovaného záchranného systému Pardubického kraje s názvem ,,LETADLO 2018‘‘. Uvedená akce byla nařízena hejtmanem Pardubického kraje JUDr. Martinem Netolickým Ph.D. a konala se v prostorách společnosti EAST BOHEMIAN AIRPORT / EBA /, v civilní části letiště Pardubice.

Námětem taktického cvičení byla letecká nehoda civilního dopravního letounu, situovaná do míst zpevněných ploch letiště Pardubice, s následným prověřením postupů a činnosti složek IZS na místě letecké nehody, hašení trosek letadla, třídění obětí a raněných, včetně jejich evakuace a převozu do zdravotnických zařízení.

Cvičení ,,LETADLO 2018‘‘ reálně a velmi působivě navodilo situaci, bezprostředně spojenou s velkými ztrátami na lidských životech a velkou škodou na majetku, vyžadující bezchybnou souhru a součinnost všech zasahujících složek IZS při řešení tohoto typu mimořádné události.

Soubory ke stažení

Fotogalerie