Veletrh Wrocław

23. 4. 2013 Autor: Petr Kamenický

Hradecký kraj se představil na veletrhu v polské Vratislavi

Partnerským regionem Královéhradeckého kraje v polském příhraničí je Dolnoslezské vojvodství. Již několik let probíhá vzájemná spolupráce, spočívající v reciproční účasti na propagačních akcích cestovního ruchu. Polští partneři se měli možnost v letošním roce účastnit veletrhů v Hradci Králové a Praze, ve společné expozici Královéhradeckého kraje. Naopak zástupci Královéhradeckého kraje a destinační společnosti Hradecko se prezentovali ve dnech 5. a ž 7.dubna veletrhu v hlavním městě Dolního Slezska Vratislavi (polsky Wrocław).

Veletrh proběhl ve výjimečné stavbě (památka UNESCO) zvané Hala století, za obrovského zájmu obyvatel šestisettisícového města. Z nabídky našeho kraje turisty nejvíce lákala skalní města, ZOO, památky, zejmnéna hrady, zámky, pevnosti, oblast Českého ráje, Krkonoš a město Hradec Králové. Polští turisté k nám jezdí sve stále větším počtu a Polsko je pro příjezdový cestovní ruch ve východních Čechách druhou nejdůležitější zdrojovou zemí. Pozitivním jevem je rovněž to, že většina těch, kterří náš kraj již navštívili, se chce vracet a hledají nové tipy na výlety.

Jako podporu nabídky pro polské turisty připravil Královéhradecký kraj množství propagačních publikací v polském jazyce, informace mohou návštěvníci z Polska najít ve svém jazyce i v příslušné mutaci webového portálu cestovního ruchu.