VELETRH CESTOVNÍHO RUCHU V OPOLÍ

12. 5. 2010 Autor: Petr Kamenický

Prezentace společnosti Revitalizace KUKS, Královéhradeckého kraje a jednotlivých destinací z východních Čech na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu v Opoli.

Ve dnech 6- 8.5.2010 se společnost Revitalizace KUKS o.p.s. společně s Královéhradeckým krajem a dalšími významnými turistickými regiony východních Čech prezentovala na veletrhu cestovního ruchu s názvem „W stronę słońca” v polské Opoli. Tato prezentační akce se konala formou trhu, který zcela zaplnil hlavní náměstí. Výhodné umístění v rušném středu velkého města přilákalo i množství náhodných návštěvníků, takže jsme během tří velmi rušných dní rozdali více jak 250 kg propagačních materiálů. Největší zájem projevovali návštěvníci našeho stánku o památky východních Čech, skalní města, výlety s dětmi, cyklomapy a ZOO ve Dvoře Králové. Velmi pozitivně byly návštěvníky a organizátory hodnoceny propagační materiály v polském jazyce, které i přes nízkou vzájemnou jazykovou bariéru vypovídají o vstřícnosti k potenciálním turistům.

Pozitivním zjištěním byla skutečnost, že velká část turistů z Polska se k nám podívala již opakovaně. Pozitivně je hodnocena nejen naše rozmanitá příroda a pro obyvatele nekonečné polské roviny atraktivní horská krajina, ale i množství památek a jejich celkový stav. Ti co náš kraj již navštívili, upřímně sdělovali svá přání se k nám opět podívat a naše země jako turistická destinace má v Polsku velmi dobré jméno.

Mezi dalšími vystavovateli z ČR byli zástupci Středočeského kraje, Olomouckého kraje, CzechTourismu a velkého množství regionů. K exotickým vystavovatelům patřily stánky Angoly, Maroka, Porýni Falce anebo dosud opomíjené Albánie.

Zároveň byly s partnery naší společnosti – Opolskou regionální turistickou organizaci (OROT), Opolským vojvodstvím a také se zástupci organizací z partnerského regionu Dolní Slezsko, domluveny další kroky v rámci realizace stávajících a přípravy nových projektů z Česko – polské přeshraniční spolupráce. Jedná se především o organizování společných vzdělávacích akcí v oblasti cestovního ruchu, spolupráci v oblasti marketingu, podporu vzniku společného Česko – polského portálu cestovního ruchu a rozšíření vznikajícího Česko – polského inovačního portálu.


Fotogalerie