REGIONTOUR 2011

14. 2. 2011 Autor: Pavlína Mazánková

Královéhradecký kraj slavil úspěch na významném středoevropském veletrhu cestovního ruchu REGIONTOUR 2011

Expozice Královéhradeckého kraje prezentovala návštěvníkům množství turistických atraktivit a ochutnávku místních specialit.

Zvuky vojenské hudby kapely H.H. navozovaly atmosféru vojenských památek a pevností, v jejichž duchu se neslo architektonické i grafické ztvárnění expozice Královéhradeckého kraje. Barevné ladění a velkoplošné fotografie těchto unikátních fortifikačních památek i jejich jedinečně vybavených interiérů lákaly návštěvníky z celého výstavního pavilonu. Atmosféru umocňovala přítomnost uniformovaných vojáků z Březinky, kteří s sebou přivezli na ukázku celou řadu exponátů z vybavení pěchotního srubu. Jedinečné příležitosti obtěžkat si v rukou dobové zbraně a seznámit se s jejich technickými parametry odolal jen málokdo, i když se zrovna nepočítal mezi obdivovatele vojenské historie. Kromě prohlídky tohoto atraktivního doprovodného programu měl každý možnost prostřednictvím virtuální reality přenést se přímo k objektům čs. opevnění při česko-polské hranici, zastřílet si v laserové střelnici či si ověřit své znalosti ve vědomostním kvízu a obdržet zajímavé ceny. Královéhradecký kraj představil také novinku – soubor publikací zaměřených na Aktivní dovolenou, Gastrospeciality a Kulturu a kulturní akce a nové DVD s virtuálními prohlídkami a multimediální prezentací turistické nabídky.

Jednotlivá turisticky významná území kraje lákala návštěvníky na ukázky výroby regionálních produktů i voňavé ochutnávky místních specialit, např. ukázku výroby skleněných vánočních ozdob z Krkonoš, ochutnávku piva Tambor, Hořických trubiček či lahodného domácího jablečného moštu z Podkrkonoší.

Do expozice Královéhradeckého kraje zavítalo také množství významných hostů. V prvním výstavním dnu zde proběhla schůzka krajských představitelů. V pátek se na našem stánku uskutečnilo setkání představitelů kraje vedené náměstkem hejtmana Královéhradeckého kraje Helmutem Dohnálkem s nejvyšším představitelem české katolické církve arcibiskupem mons. Dominikem Dukou, který se zde také setkal s novináři a zároveň zde proběhla krátká tisková konference.


Fotogalerie