Kam jdou peníze z Evropských fondů…???

20. 6. 2012 Autor: Jindřiška Smejkalová

V rámci 25milionového projektu „Cílená prezentace a propagace Královéhradeckého kraje jako celku II“, financovaného z ROP NUTS II Severovýchod, vyvíjí Královéhradecký kraj stěžejní aktivity v oblasti cestovního ruchu. Projekt zahrnuje cekem 11 aktivit, mezi něž se řadí např. statistická šetření a monitoring, vytvoření a naplnění datového skladu včetně úpravy internetového portálu, výroba propagačních spotů, vytvoření mapy pro handicapované či kvalitní publikace o Královéhradeckém kraji.

Výstupy právě z těchto stěžejních aktivit budou nedílnou součástí pevné základny nejen pro rozvoj cestovního ruchu na území kraje, ale i pro vzájemnou spolupráci mezi subjekty operujícími v této oblasti.

Statistická šetření a monitoring mapují portfolio turistů přijíždějících do našeho kraje a zjišťují jejich spokojenost, včetně konkrétních návrhů na příp. zlepšení služeb či zatraktivnění turistických míst a cílů. Tento dvouletý průzkum je rozdělen do 8 tříměsíčních etap, počínaje létem 2011 a konče jarem 2013. Výsledky a sumarizace každé jednotlivé etapy jsou zpracovávány do dílčích zpráv veřejně dostupných na webovém portálu Královéhradeckého kraje www.kr-kralovehradecky.cz/cz/krajsky-urad/cestovni-ruch/statistiky/statistiky-29737/

Určitě stojí za to se na ně podívat!

Vytvoření datového skladu, včetně jeho naplnění informacemi z oblasti cestovního ruchu patří k nejvyšším prioritám uvedeného projektu, neboť realizace centrální databáze „turistických“ informací a dat patří k základům komplexní struktury v oblasti cestovního ruchu. Tato databáze bude moci být využívána subjekty aktivně působícími v oblasti cestovního ruchu a potažmo tedy i turisty samými.

V rámci projektu budou vytvořeny i spoty určené pro českou a polskou klientelu, které se postarají o propagaci kraje v televizním vysílání a v rámci sítě multikin. Přestože nejpočetnější skupinu našich zahraničních turistů tvoří právě Poláci, nezapomínáme ani na německé a ruské turisty. Účastníme se prezentačních akcí v obchodních centrech jak v Polsku, tak i v Německu. Pro ruské turisty pořádáme fam/press tripy a seznamujeme je s krásami a atraktivitami Královéhradeckého kraje. A věříme, že náš kraj v hojném počtu navštíví….

Nejpozději do léta 2013 bude vytvořena i dlouho očekávaná mapa pro handicapované a nová publikace věnovaná celému Královéhradeckému kraji.

Máme se tedy stále na co těšit….


Regionální operační program

Investice