NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU PRO ROK 2012

14. 2. 2012 Autor: Lucie Feuchter

Podprogram CESTOVÁNÍ DOSTUPNÉ VŠEM

Blíží se konečný termín pro předkládání žádostí o dotace v rámci podprogramu Cestování dostupné všem Národního programu podpory cestovního ruchu.

Žádosti je možné podat nejpozději 17. února 2012 do 16.00 hodin na podatelnu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Podprogram je zaměřen na 3 oblasti podpory:

1) Rekonstrukci/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované turisty podél pěších tras, naučných stezek, cyklotras a zdrojových tras pro zvýšení návštěvnosti včetně marketingu vytvořených produktů cestovního ruchu.

2) Zpřístupnění atraktivit cestovního ruchu (musí se jednat o atraktivity nadregionálního a regionálního významu, případně atraktivity ležící v blízkosti pěších tras, naučných stezek, cyklotras a dálkových mezinárodních cyklotras). Projekty vztahující se k dopravě musí být zaměřené na ochranu životního prostředí a podporu ekologicky šetrných forem cestovního ruchu (rozvoj ekologicky šetrné dopravy v místě atraktivity, doprava do místa atraktivity a doprava v rámci atraktivity) včetně marketingu vytvořených produktů cestovního ruchu.

3) Zavedení /zlepšení/ vytvoření navigačních a informačních systémů pro sluchově a zrakové postižené účastníky cestovního ruchu a návštěvníky atraktivit cestovního ruchu včetně marketingu vytvořených produktů cestovního ruchu.

Podpora je poskytována formou dotace, která může dosáhnout maximální výše 50 % celkových uznatelných výdajů akce a je určena podnikatelským subjektům. Maximální možná výše celkových výdajů akce 5 mil. Kč.

Podrobné informace jsou uvedeny v příslušných "Zásadách pro žadatele", které jsou spolu s dalšími potřebnými dokumenty uveřejněny na www.mmr.cz pod heslem Cestovní ruch/Dotace a programy.

Kontaktním místem, kam je možno adresovat dotazy, je odbor cestovního ruchu na adrese: Staroměstské náměstí 6, 110 15 Praha 1.