Královéhradecký kraj na březnových veletrzích cestovního ruchu

1. 4. 2015 Autor: Jan Špelda

Královéhradecký kraj se v březnu prezentoval na domácím veletrhu Infotour a cykloturistika v Hradci Králové, na ostravském Dovolená, Region a Lázeňství, na jablonecké výstavě Euroregion tour a též na pražském veletrhu cyklistiky For bikes.

Dovolená a Region, Lázeňství, Ostrava, 6. – 8. 3. 2015

Moravskoslezští turisté dobře znají Královéhradecký kraj a opakovaně se sem vrací. Veletrhu se zúčastnily všechny věkové skupiny návštěvníků. Časté dotazy byly na otevření Kuksu, na Labskou cyklostezku, a na největší atraktivity našeho kraje, zejména hory a Český ráj. Součástí veletrhu byl i program pro veřejnost včetně cestovatelských přednášek. Spolu s Královéhradeckým krajem vystavovaly destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko a Hradecko.

Infotour a cykloturistika, Hradec Králové, 13. 3. – 14. 3. 2015

16. ročník veletrhu cestovního ruchu s dlouhodobou tradicí a rozrůstající se účastí tuzemských i zahraničních vystavovatelů. V rámci veletrhu se konala již tradičně konference, kterou pořádala společnost Revitalizace Kuks o.p.s. V sobotu 14. 3. 2015 současně probíhaly farmářské trhy v rámci veletrhu. Dále v rámci doprovodného programu proběhly besedy se známými cestovateli, nechyběl ani dětský koutek, soutěže, hudební produkce a další. Součástí expozice Královéhradeckého kraje byli spoluvystavovatelé z oblastí: Český ráj, Podkrkonoší, Kuks, ZOO Dvůr Králové (také na stánku Dvora Králové n/L v rámci expozice královských věnných měst), Hradecko, Kladské pomezí, Broumovsko, Orlické hory a Podorlicko. Dále také partnerské regiony: Banskobystrický samosprávný region, Opolské vojvodství, Dolnoslezské vojvodství.

V rámci veletrhu byl pokřtěn balíček Cyklokompletů, které vznikly v rámci projektu ,,Podpora rozvoje cestovního ruchu v KHK“. O tento balíček byl nevídaný zájem.

Euroregion tour, Jablonec nad Nisou, 19. – 21. 3. 2015

15. ročník veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2015 v Jablonci nad Nisou. Cílem veletrhu bylo představit návštěvníkům možnosti trávení volného času, tipy na výlety, novinky z cestovního ruchu, regionální produkty atd. Nabídku turistických možností doplnila prodejní výstava regionálních produktů z ČR a Polska a bohatý doprovodný program pro návštěvníky. Součástí veletrhu byl i program pro odbornou veřejnost a několik výstav.

Tento regionální veletrh s poměrně vysokou návštěvností a nabídkou jak turistických atraktivit, tak i regionálních produktů byl velice přínosný. Královéhradecký kraj získal rovněž ocenění 3. místa za nejlepší ucelenou propagaci.

For Bikes, Praha, 27. - 29. 3. 2015

6. ročníku veletrhu cyklistiky se Královéhradecký kraj zúčastnil s nabídkou nových cyklomap a brožur, které měly premiéru na královéhradeckém Infotouru a o které byl opět obrovský zájem. Velký zájem také návštěvníci projevili o aktivní dovolenou v atraktivních částech našeho regionu, zejména o labskou cyklostezku.

Fotogalerie