Královéhradecký kraj je regionem s nejlepším turistickým webem

11. 4. 2017 Autor: Jan Špelda

Na slavnostním vyhlášení celostátního kola soutěže Zlatý erb sklidil významný úspěch také Královéhradecký kraj. Zvítězil v kategorii regionálních turistických portálů. Web spravuje úsek cestovního ruchu krajského úřadu.

Web www.hkregion.cz, který prošel z kraje letošního roku zásadní designovou proměnou, zaujme uživatele jak grafickým zpracováním, tak svým přehledným uspořádáním. Jednotlivé sekce jsou určeny například cykloturistům, milovníkům památek či imobilním osobám. Návštěvník kraje si díky interaktivní mapě přehledně zobrazí body zájmu nebo si může zobrazit trasu výletu. Uživateli, který dosud náš region nenavštívil, představí záložka „Top atraktivity“ ty nejzajímavější turistické cíle z celého kraje. Na stránkách nechybí videoprezentace nebo odkazy na sociální sítě. Poskytovatelům turistických služeb a pořadatelům akcí tento web nabízí možnost zdarma se prezentovat.

Celostátní výsledky soutěže Zlatý erb pro rok 2017 byly slavnostně vyhlášeny v rámci konference Internet ve státní správě a samosprávě, která se každoročně koná v Hradci Králové.