Infotour a cykloturistika 2014 Hradec Králové

28. 4. 2014 Autor: Kateřina Vilímová

Ve dnech 14. 3. a 15. 3. 2014 se v prostorách Kongresového centra Aldis konal již 15. ročník veletrhu Infotour a cykloturistika. Veletrh každým rokem stoupá na popularitě, což dokazuje i 133 vystavovatelů nejen z České republiky, ale také z Polska, Slovenska, Slovinska a Chorvatska. Spolu s Královéhradeckým krajem vystavovaly i partnerské regiony – Banskobystrický samosprávný region (SK), Opolské vojvodství (PL) a Dolnoslezské vojvodství (PL).

Veletrh byl provázen bohatým doprovodným programem a zajímavými přednáškami. V rámci veletrhu se uskutečnila, jako každý rok, konference, tentokrát na téma „Stezky v krajině“ organizovaná obecně prospěšnou společností Revitalizace Kuks, za finančního přispění Královéhradeckého kraje.

Královéhradecký kraj se prezentoval samostatnou expozicí za účasti dalších spoluvystavovatelů – destinačních společností Český ráj, Kladské pomezí, Orlické hory a Podorlicko, Hradecko, Krkonoše, Podkrkonoší s ochutnávkou a prodejem regionálních produktů (Chutný preclík – pekařství u Rýdlů, Pravé Hořické trubičky, Keramika Hořice mošty z Ostroměře, bylinné kapky z Kuksu, skleněné ozdoby od firmy OZDOBA.CZ) a přispěvková organizace Zoo Dvůr Králové s ukázkou živých zvířat a Muzeum východních Čech Hradec Králové.

Expozice Královéhradeckého kraje přilákala, jako každý rok, mnoho návštěvníků s dotazy týkající se zejména cykloturistiky, tipů na výlety v jednotlivých destinacích (zejména Adršpašské skály, Broumovské stěny, Krkonoše, Český ráj). Z materiálů byl největší zájem o informace k cyklostezce Hradec Králové – Kuks, mapy a tipy na výlety s dětmi a plánované kulturní akce v regionu.

reportáž z veletrhu – Impuls Hradec Králové

http://www.youtube.com/watch?v=glRm4PVa_rs