Do našeho kraje zavítali polští novináři

20. 7. 2016 Autor: Jan Špelda

Na neděli 19. června 2016 připravil Královéhradecký kraj zajímavý program pro polské novináře v rámci třídenního presstripu, který se nesl v duchu tématu „Jak chutnají Východní Čechy“.

Této poznávací cesty v Královéhradeckém kraji se zúčastnili polští novináři, kteří měli možnost navštívit významné památky, jako Muzeum betlémů v Třebechovicích pod Orebem, katedrálu Sv. Ducha nebo Bílou věž v Hradci Králové. Pro účastníky byla připravena ochutnávka tradičních produktů regionálních výrobců. Velmi se líbila exkurze do výrobny čokolád Jordi’s v Třebechovicích, kde se novináři seznámili s výrobou čokolády a mohli také ochutnat několik jedinečných druhů čokolád, které získaly i významná ocenění.

Program presstripu začal již v pátek v Pardubickém kraji, kde novináři navštívili zámek a historické centrum města Pardubic a ochutnali regionální pivo během exkurze v pivovaru Pernštejn. V sobotu pak nemohli vynechat návštěvu Kunětické hory a Fresh festivalu Pardubice, na kterém se prezentovala řada restaurací a pivovarů. Tento program presstripu připravila Destinační společnost Východní Čechy ve spolupráci se zahraničním zastoupením Czech Tourism v Polsku s působností pro Litvu a Lotyšsko.

O svých zážitcích budou novináři psát v polských turistických magazínech, novinách a na internetových portálech. Věříme, že náš kraj přijede navštívit spousta polských turistů, kteří budou chtít ochutnat naše regionální speciality a navštívit lákavá místa našeho města a okolí.