III. ročník Konference na podporu regionálního cestovního ruchu Královéhradeckého kraje

29. 9. 2011 Autor: Petr Kamenický

4. října 2011 v budově KÚ

V říjnu letošního roku se uskuteční již třetí ročník konference na podporu regionálního cestovního ruchu Královéhradeckého kraje. Cílem konference je prezentace zážitkové turistiky založené na znovuobjevování tradičních hodnot v regionu. Konferenci zajišťuje ve spolupráci s Královéhradeckým krajem občanské sdružení Retour a záštitu převzali hejtman Královéhradeckého kraje, pan Bc. Lubomír Franc a Mons. Dominik Duka OP, arcibiskup pražský, metropolita a primas český.

Konference se bude konat dne 4. října 2011 od 8,30 hod. v sále Jana Letzela (sál Zastupitelstva Královéhradeckého kraje), v budově RegioCentra Nový pivovar a je určena především pro zástupce měst a obcí, pracovníky informačních turistických center a kulturních institucí, podnikatele v cestovním ruchu a studenty odborných škol.

Program je rozdělen do dvou bloků. První blok je zaměřen na problematiku spolupráce se samosprávou při realizaci rozvoje zážitkové turistiky. Vystoupí zde zástupci Národního památkového ústav a KRNAP, zajímavým přínosem bude i prezentace zkušeností malých obcí z jižní Moravy.

Druhý blok je orientován na význam tradičního kulturního dědictví východních Čech, a to loutkářství a výroby betlémů jako unikátní fenomén pro rozvoj zážitkové turistiky v kraji.

Letos poprvé se na konferenci představí i střední školy a učiliště Královéhradeckého kraje s prezentací tradičních krajových specialit.

Účast na konferenci je zdarma.

Registrace na konferenci: retour.cz@email.cz

Soubory ke stažení