Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Akce v Bruselu
  3. Oficiální návštěva v Province de Liège

Oficiální návštěva v Province de Liège

Publikováno: 12.12.2016 , Autor: Kancelář Brusel

Ve středu 26. října se konala oficiální návštěva na základě pozvání guvernéra Provincie Province de Liège Hervé Jamara.

Ve středu 26. října na základě pozvání guvernéra Provincie Province de Liège Hervé Jamara přijeli na oficiální návštěvu provincie velvyslanec ČR v Belgickém království Jaroslav Kurfürst, jeho statutární zástupkyně Tamara Katuščáková a delegát Královéhradeckého a Jihočeského kraje při EU René Příhoda.

Představitelé z obou delegací, včetně honorárního konzula České republiky pro Province de Liège a Lucembursko Sergem Mantovanim diskutovali o probíhající mezinárodní spolupráci v oblasti vědy a výzkumu, se zaměřením na Českou republiku. Společného setkání se zúčastnili i zástupci valonských vysokých škol a vyšších odborných škol, kteří vysvětlili principy, jakým způsobem spolupracují s firmami a jak se snaží tuto spolupráci podporovat. Následně prezentovali i čeští zástupci způsob fungování vědy a výzkumu v České republice a vyjádřili se k možné budoucí spolupráci.

V další části návštěvy představil guvernér provincie Liège projekt Homo Migratus, se kterým je spojena ve valonském muzeu i výstava se zaměřením na různorodé aspekty migrace.

Česká delegace navštívila i Autonomní přístav města Liège, který se chce stát zelenou alternativou silniční dopravě. Pan velvyslanec u této příležitosti zmínil ideu prezidenta Miloše Zemana, vytvoření kanálu Dunaj – Odra – Labe.

Poslední zastávka se týkala setkání s místními podnikateli ohledně podnikatelských aktivit v České republice. Již na základě této schůzky byla jednomu z podnikatelských subjektů, ve spolupráci s velvyslanectvím ČR v Belgickém království, zastoupením Královéhradeckého a Jihočeského kraje v Bruselu a Czech Trade nabídnuty možnosti ploch pro stavbu závodu v České republice.

Fotogalerie

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.