Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Partneři kanceláře
  3. Regionální rozvojová agentura jižních Čech - RERA a.s.

Regionální rozvojová agentura jižních Čech - RERA a.s.

Regionální rozvojová agentura jižních Čech - RERA a.s.

Publikováno: 21.1.2014 , Autor: kancelář Brusel

Regionální rozvojová agentura jižních Čech RERA a.s. byla, podle vzoru regionálních rozvojových agentur úspěšně působících v zemích EU založena a koncipována na principu partnerství jednotlivých regionálních subjektů působících v oblasti jižních Čech. Svou činnost společnost zahájila 22. ledna 1999 s cílem podporovat a koordinovat hospodářský, sociální a kulturní rozvoj jihočeského regionu. Od té doby získala bohaté zkušenosti v oblasti regionálního rozvoje a je schopna poskytovat své služby na úrovni mezinárodně uznávaných standardů.

Agentura disponuje týmem odborných pracovníků se zaměřením na administraci prostředků EU a dotačních titulů ČR, tvorbu strategických plánů a rozvojových koncepcí, přípravu a realizaci projektů, podporu přílivu tuzemských i zahraničních investic, zpracování projektových záměrů, žádostí o dotaci z národních i zahraničních programů, zpracování studií proveditelnosti aj. RERA a.s. nabízí služby a spolupráci pro kraje, města a obce, mikroregiony, školy, podnikatelské subjekty a neziskové organizace v oblastech: regionální rozvoj, podpora vědy, výzkumu a inovací, podpora podnikání, cestovní ruch, kultura a vnější vztahy, infrastruktura, životní prostředí, rozvoj lidských zdrojů, rozvoj venkova a zemědělství.

RERA a.s. se stále častěji zapojuje do mezinárodních projektů. Agentura vystupuje jako partner v následujících projektech:

• Přeshraniční Zemská výstava Horní Rakousko/jižní Čechy (Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007-2013) – projekt je zaměřen na realizaci první příhraniční Zemské výstavy 2013 ve čtyřech místech, konkrétně v Českém Krumlově, Vyšším Brodě, Bad Leonfeldenu a Freistadtu (www.zemskavystava.cz).

• InoPlaCe (Central Europe) – projekt je zaměřen především na rozvoj prostoru s dobrými podmínkami pro mladé vědce a inovátory, přenos zkušeností z inovačního podnikání a podporu rozvoje výzkumného potenciálu (www.inoplace.eu).

• INNOVAge (Interreg IVC) - projekt si klade za cíl podpořit spolupráci při vývoji nových technologií a služeb šetrných k životnímu prostředí pro zvýšení kvality života seniorů – zejména jejich podmínek pro bydlení, rehabilitaci v domácím prostředí apod (www.innovage-project.eu).

• SEE Platform (Evropská komise EDII) - projekt usiluje o vytvoření celoevropské platformy, jejímž prostřednictvím budou regionální, ale i národní aktéři, kteří jsou aktivní v oblasti podpory inovací, usilovat o hlubší integraci designu do programů a politik na podporu inovací (www.seeplatform.eu).

Máte-li zájem o podrobnější informace či případnou spolupráci, kontaktujte nás na níže uvedeném telefonním čísle nebo emailové adrese. Na spolupráci se těší pracovní tým RERA a.s.

Regionální rozvojová agentura jižních Čech - RERA a.s.

Boženy Němcové 49/3, 370 01 České Budějovice

Kancelář:

Budova F dolního areálu Nemocnice České Budějovice, vchod z ulice Generála Svobody

Tel.: +420 387 878 451

E-mail: info@rera.cz

www.rera.cz

Fotogalerie

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.