Ilustrační fotografie: Královéhradecký kraj Ilustrační fotografie: Jihočeský kraj
  1. Kancelář zastoupení krajů
  2. Akce v Bruselu
  3. Charitativní bazar NATO

Charitativní bazar NATO

Charitativní bazar NATO

Publikováno: 24.11.2016 , Autor: Jakub Tomek

O víkendu 19. a 20. listopadu proběhl již 48. ročník tradičního NATO charitativního bazaru, který se konal v prostorách Severoatlantické aliance v Bruselu.

Tradiční zboží, vánoční cukroví a další národní kulinářské speciality provoněly již každoročním charitativním bazarem (NATO Charity Bazaar), na kterém se podílí i česká Vojenská část stálé delegace při NATO a EU.

Ani letos nechybělo v českém stánku tradiční zboží jako například broušené sklo, vázy, jablonecká bižuterie či proutěné výrobky, ale ani tradiční české pivo nebo řízky. Nechyběly ani další typické výrobky jako kanadský javorový sirup, turecký čaj nebo anglický pokrm fish and chips. Stovky návštěvníků mohlo zhlédnout i kulturní představení, které si přichystaly některé členské státy. Veliké oblibě se těšily tradiční bulharské tance nebo kanadský písničkář. Nedílnou součástí bazaru je i prodej losů do tomboly. Česká republika věnovala ručně malovanou vázu i týdenní pobyt v ČR s plnou penzí.

Výtěžek z letošního bazaru bude rozdělen mezi 25 mezinárodních projektů, z toho dostanou příspěvek i dva projekty z České republiky. Organizátoři NATO Charity Bazaar věnují 35% výtěžku belgickým projektům, zbylých 65% připadne mezinárodním charitativním organizacím. O příspěvek mohou žádat charitativní organizace, které jsou registrovány alespoň jeden rok. Maximální částka, kterou může žadatel obdržet je 10.000 EUR.

Fotogalerie

Nahoru
Sdílet:

Copyright © Královéhradecký kraj & Jihočeský kraj. Všechna práva vyhrazena.