INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA

12. 4. 2019 Autor: Zábranský Lukáš

Ve dnech 8. a 9. března 2019 proběhl v Kongresovém centru Aldis jubilejní 20. ročník veletrhu cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA, letošním dominujícím tématem konference byla cykloturistika a aktivní dovolená.

Krajský úřad Královéhradeckého kraje se postaral o přípravu a průběh této konference a stejné téma zdobilo i zajímavou společnou východočeskou expozici Královéhradeckého a Pardubického kraje. Pro každého z našich zahraničních partnerů zajistil Královéhradecký kraj vystavovatelské místo, na kterém mohli zástupci partnerské oblasti zviditelnit svůj kraj.

Příležitost k vzájemnému seznámení našich zahraničních partnerů nabídl doprovodný programu ve čtvrtek 7. března, jehož součástí byla mimo jiné také prohlídka Hospitalu Kuks. V pátek 8. března jednali v Kongresovém centru Aldis zástupci Královéhradeckého kraje s delegacemi zahraničních partnerů z Arménie, Polska a Ukrajiny. Za Královéhradecký kraj jednání vedl hejtman Jiří Štěpán, zúčastnili se například paní náměstkyně Martina Berdychová či pan radní Pavel Hečko. Arménii zastupoval vedle velvyslance Ashota Hovakimiana také pan Hayk Chobanyan, hejtman provincie Tavuš. Polské Dolnoslezské vojvodství reprezentoval se svými spolupracovníky pan radní Michał Bobowiec. V rámci ukrajinské delegace poctil Infotour svou návštěvou pan velvyslanec Jevhen Perebyjnis a předseda Zakarpatské oblastní rady Michajl Rivis se svými kolegy.

Fotogalerie