Studijní cesta představitelů regionální rozvojové agentury Banát v KHK

17. 6. 2013 Autor: Kateřina Kupečková

V termínu 12.-15.5.2013 se v rámci projektové aktivity uskutečnila 2. studijní cesta představitelů regionální rozvojové agentury Banát v Královéhradeckém kraji.

Projekt je realizován ve dvou fázích. V první fázi projektu dojde k realizaci studijních návštěv srbských partnerů v KHK. Ve druhé fázi projektu bude realizována studijní návštěva představitelů KHK do regionu Banát.

V rámci druhé návštěvy Královéhradecký kraj navštívil ministr pro ekonomii, zaměstnanost a rovnoprávnost pohlaví vlády autonomní oblasti Vojvodina, náměstkyně pokrajinského sekretariátu pro ekonomii, vedoucí oddělení podnikání a řemesel pokrajinského sekretariátu a představitelé regionální rozvojové agentury Banát.

Cílem návštěvy bylo seznámení srbských partnerů s činností a působením organizací na české straně - formou prezentací, školení, výměny konkrétních zkušeností, s cílem vyhledávání platforem pro budoucí spolupráce.

Srbští partneři navštívili regionální rozvojovou agenturu CEP, jejíž zástupci představili projekt PAAK – Posilování absorpční a administrativní kapacity a projekt Centrum odborného vzdělávání pro nejmodernější technologie obrábění dřeva financovaný z prostředků Evropské unie. Druhý den delegace navštívila Střední umělecko-průmyslovou školu hudebních nástrojů a nábytku, která projekt Centrum odborného vzdělávání pro nejmodernější technologie obrábění dřeva realizovala.

Fotogalerie