Kraj ušetří čtyři a půl milionu za telekomunikační služby

12. 12. 2013 Autor: Jiří Hošna

Díky elektronické aukci ušetří Královéhradecký kraj v příštích dvou letech zhruba čtyři a půl milionu korun na mobilních telekomunikačních službách. Kraj nakupoval v aukci tyto služby pro všechny jím zřizované příspěvkové organizace a založené obchodní společnosti. V předchozím dvouletém období kraj vynaložil na tyto účely přibližně 14,5 milionu korun včetně DPH.

„V období 2014 až 2016 kraj ušetří díky elektronické aukci čtyři a půl milionu korun. Vítězem tendru na mobilní hlasové služby se stala Telefónica Czech Republic, a.s. Kraj díky centrálním nákupům dokázal snížit provozní výdaje svých organizací o miliony korun již v minulých letech,“ řekl hejtman Lubomír Franc.

Nejprve bylo třeba provést audit nakupovaných služeb od mobilních operátorů. Audit i administraci centrálního nákupu a veřejné zakázky mělo na starosti Centrum EP, Centrum sdílených služeb. Prověřeno bylo téměř čtyři tisíce SIM karet, kterými disponují organizace napříč celým krajem. Do hodnotících kritérií byly následně zařazeny požadavky na využití paušálních tarifů, SMS, mobilních datových služeb i zahraničních volání. Celkem šlo o 26 dílčích kritérií. Aukce se zúčastnili tři uchazeči.