I letos kraj podporuje sportovní i volnočasové aktivity

12. 2. 2014 Autor: Eva Jouklová

V krajském rozpočtu je na sportovní a volnočasové aktivity letos vyčleněno 14 a půl milionu korun. Krajští radní v pondělí 10. února rozdělili 760 tisíc korun.

I letos kraj podporuje sportovní i volnočasové aktivity
Rada kraje má trvalou záštitu nad šesti sportovními akcemi. Podpořili jsme je 10. února 495 tisíci korunami,“ řekla radní pro školství Táňa Šormová.

TJ Sokol Dřevěnice využije 95 tisíc korun z krajského rozpočtu při pořádání Volejbalové Dřevěnice. Stejnou částku získala trutnovská TJ Lokomotiva na Krkonošskou sedmdesátku a novopacký Autoklub na Mistrovství Evropy FIA v autokrosu ve Štikovské rokli. Dalších 90 tisíc korun kraj daruje hořickému Automoto klubu na pořádání tamějšího motocyklového silničního závodu Tři sta zatáček Gustava Havla. Královéhradecký SK Karate Spartak dostane 80 tisíc korun na pořádání Grand Prix. Ski klub v Ústí na Orlicí pokryje 40 tisíci korunami náklady spojené s přípravou zrušeného Skiinterkriteria Říčky v Orlických horách. „Jde o mezinárodní závod žákovských kategorií ve slalomu a obřím slalomu, který se kvůli počasí nekonal,“ vysvětlila radní Šormová.

Rada podpořila také čtyři další akce. Dvě stotisícové dotace si rozdělí pořadatelé závodu ve freestylovém lyžování O´Neil Soldiers 2014 v Deštném v Orlických horách a závodu Českého poháru horských kol v Peci pod Sněžkou. Dalšími 50 tisíci korunami kraj dotuje Světový pohár Para-Ski 2014 a 15 tisíc korun podpoří mladé jičínské plavce při letošní účasti na mezinárodním plaveckém kempu na Tenerife.