Zemědělcům a potravinářům pomůže nový dotační program

17. 2. 2017

Královéhradecký kraj schválil dotační program „Propagace zemědělství a regionálních zemědělských produktů“, v rámci něhož rozdělí dva miliony korun. Žádosti bude možné podávat do 22. března.

Jsou tu Královéhradecké krajské dožínky 2016

Program je zaměřen na propagaci regionálního zemědělství a potravinářství. „Podpoříme pořádání akcí, které zvýší povědomí o zemědělských činnostech v kraji a jejich významu, kvalitě regionálních potravin i možnostech odborného vzdělávání. Jde nám o příklady dobré praxe v oboru, který ovlivňuje kulturní krajinu, spolupůsobí ve vodním hospodářství a spolupracuje s včelaři i myslivci, “ vysvětlil radní Karel Klíma, který je odpovědný za oblast vodního hospodářství, životního prostředí a zemědělství.

Lhůta pro podávání žádostí bude od 6. do 22. března. Do 60 dnů od jejího ukončení pak bude o žádostech rozhodnuto. Finance lze využít například na technické a organizační zajištění propagačních akcí, pořádání doprovodných programů, soutěží nebo setkání odborníků či na výrobu propagačních materiálů. Podrobná pravidla pro poskytnutí finanční podpory jsou uvedena na webu Královéhradeckého kraje.