Zateplení jičínské školy stálo téměř 19 milionů korun

4. 12. 2019

Královéhradecký kraj dokončil rozsáhlou rekonstrukci hlavní budovy jičínské průmyslovky v ulici Pod Koželuhy. Kompletní zateplení budovy školy a tělocvičny stálo téměř 18,8 milionu korun.

Zateplení jičínské školy stálo téměř 19 milionů korun

„Předmětem projektu bylo snížení energetické náročnosti hlavní budovy a tělocvičny školy. V rámci technického řešení došlo ke komplexnímu zateplení obvodového pláště, zateplení půdy u hlavní budovy, zateplení tělocvičny, výměně oken a k instalaci rekuperačních jednotek v učebnách,“ uvedl radní pro investice Václav Řehoř.

Stavební úpravy začaly v červnu loňského roku a letos v září dělníci svoji práci ukončili. Zateplení školy stálo 18,8 milionu korun a část nákladů uhradí Fond soudržnosti Evropské unie.

„Zateplením výrazně snížíme náklady na provoz školy. Nabízíme zde zajímavé a praktické studijní i učební obory a nyní budou žáci docházet do nové a moderní budovy,“ doplnila náměstkyně pro školství Martina Berdychová.

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola v Jičíně nabízí tři čtyřleté studijní obory, a to informační technologie, elektrotechnika, strojírenství, a dva tříleté učební obory – strojní mechanik a obráběč kovů.

Fotogalerie