Zástupci Dolnoslezského vojvodství a kraje hodnotili dosavadní spolupráci

4. 7. 2019

Začátkem července navštívili zástupci Dolnoslezského vojvodství Královéhradecký kraj. Hodnotili dosavadní partnerskou spolupráci. Obě strany chtějí v dalších letech pokračovat v realizaci projektů v rámci programu Interreg Česká republika - Polsko.

„S partnery z Regionálního kontaktního místa Dolnoslezského vojvodství jsme se při jejich návštěvě shodli, že dosavadní spolupráce byla velice úspěšná. Podařilo se nám pomocí evropských dotací zatím naplnit stovky společných projektů v řádech miliard korun, a tudíž uděláme všechno proto, abychom v následujícím programovém období 2021 až 2027 ve spolupráci pokračovali,“ okomentoval přínos spolupráce radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů, dotací a cestovního ruchu s tím, že již probíhají intenzivní přípravy další spolupráce.

Společné projekty jsou obecně zaměřené na rekonstrukci silnic v příhraničí, ochranu životního prostředí, prevenci rizik, rozvoj cestovního ruchu, vzdělávání, spolupráci institucí a komunit, volnočasové, kulturní a sportovní aktivity.

Radní Pavel Hečko diskutoval s delegací o dalších potencionálních projektech: „Jedná se hlavně o projekty, které by napomohly dalšímu rozvoji příhraniční oblasti, konkrétně například výstavba stále populárnějších singltrekových tratí, pro které jsou v horských a podhorských příhraničních oblastech ideální podmínky. Jednoznačně jsme se shodli, že je potřeba aktualizovat strategii této integrované spolupráce,“ dodal Pavel Hečko.

Přehled projektů od roku 2007 a více informací naleznete zde.