Začal další ročník STUDOKA, mezi středoškoláky je o něho zájem

18. 10. 2021

Centrum podpory uměleckých aktivit Impuls ve spolupráci s Královéhradeckým krajem vyhlásilo již třetí ročník video soutěže pro středoškoláky s názvem STUDOKO aneb Škola očima studentů. Středoškoláci natočí soutěžní snímek, ve kterém prezentují svoji školu a pohled na studium. Videa hodnotí odborná porota a autory nejlepších snímků čeká zajímavá odměna.

„Soutěž STUDOKO se v loňském roce i přes problémy kvůli koronavirové pandemii setkala s velkým zájmem mezi středoškoláky. Mladí filmaři opět dokázali v šedesáti sekundách vyjádřit názor a pohled na svoji školu a s jemnou dávkou studentského humoru ukázat důvody k jejímu výběru. Soutěž také studentům umožňuje získat nové dovednosti nad rámec běžné výuky, které mohou ovlivnit jejich budoucí profesní směřování,“ sdělil náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek odpovědný za oblast školství.

Soutěžní snímky mohou využít výchovní poradci pro žáky devátých tříd základních škol. Ti tak mají skvělou příležitost zjistit něco více o škole, kterou si k dalšímu studiu vybrali, a to očima svých vrstevníků. „Pro výběr školy totiž hraje důležitou roli i vnitřní atmosféra školy. To právě studenti umí skvěle vyjádřit,“ doplnil náměstek Štěpánek.

„Těší nás, že středoškoláky zajímá audiovizuální tvorba a chtějí se filmařsky rozvíjet. Proto jim v letošním ročníku nabízíme novinku. Již od začátku mohou využít konzultace s profesionálními tvůrci, kteří je provedou celým procesem tvorby a zkonzultují s nimi základní námět, bodový scénář a techniku, na kterou budou natáčet. Mají-li studenti o tuto podporu zájem, ať se na naše centrum směle obrátí, rádi se jim budeme věnovat,“ řekla ředitelka Impulsu Martina Erbsová.

Soutěžící mohou svá videa posílat do 30. listopadu. O finálových snímcích zařazených do soutěže rozhodne komise složená z mediálních odborníků a zástupců Královéhradeckého kraje. Soutěž vyvrcholí vyhlášením výsledků 15. prosince 2021. Autoři snímků umístěných na medailových pozicích obdrží hodnotné ceny v podobě poukázek na výběr zboží v celkové hodnotě 30 tisíc korun. Autor snímku, který dostane u diváků nejvíce hlasů, vyhraje zážitkový den ve vybaveném filmovém studiu v Centru uměleckých aktivit Impuls Hradec Králové.

Soubory ke stažení