Vyšlo prosincové číslo U nás v kraji

5. 12. 2022

Magazín U nás v kraji vychází každý měsíc v roce kromě srpna a je distribuován do každé domácnosti v Královéhradeckém kraji. Čtenáři v něm naleznou to nejzajímavější, co se v kraji za uplynulý měsíc odehrálo

Vyšlo prosincové číslo U nás v kraji

Z obsahu vybíráme

Nejlepší babička z celé republiky žije v našem kraji!

První celorepublikové finále ankety Nejlepší babička roku vyhrála z celkem 14 soutěžících jednadevadesátiletá Jarmila Chudobová z Hradce Králové. Získala zároveň ocenění Nejstarší babička.

Jičínská nemocnice dostane nový vjezd a chybějící lékárnu

Návštěvníky jičínské nemocnice čekají v nadcházejících měsících změny při vstupu do areálu. Začaly zde stavební práce, po kterých se zcela změní hlavní vjezd nemocnice. Kromě lepší přístupnosti nový objekt poskytne prostory pro nemocniční lékárnu, která zde chybí pacientům i samotné nemocnici.

Při stavbě dálnic je kraj partnerem

Navzdory tomu, že za výstavbu dálnic odpovídá stát, Královéhradecký kraj do procesu přípravy strategických liniových staveb na svém území aktivně vstupuje.

Kraj letos vyplatil už 1,8 milionu korun za škody způsobené vlky

Královéhradecký kraj od roku 2016 vyplácí chovatelům hospodářských zvířat náhradu škody způsobené vlkem. Ze svého rozpočtu letos prozatím vyplatil přes 1,85 milionu korun ve 27 vyřízených žádostech.

Kraj plánuje v příštím roce hospodařit se schodkem 400 milionů korun. Chce více investovat

Rada kraje schválila návrh rozpočtu pro rok 2020, podle kterého by Královéhradecký kraj měl hospodařit se schodkem 400 milionů korun. O návrhu rozpočtu budou 9. prosince jednat krajští zastupitelé.

K dostání i elektronicky

Pokud jste aktuální číslo zpravodaje nedostali do schránky, volejte na telefonní číslo 495 817 111, nebo nám napište na email: unasvkraji@kr-kralovehradecky.cz. Do zprávy uveďte vaši adresu a my zařídíme nápravu.

U nás v kraji si můžete vyzvednout také osobně, a to v patnácti obcích s rozšířenou působností, konkrétně v místních turistických informačních centrech.

Magazín si můžete přečíst také v elektronické podobě na našich stránkách, kde naleznete i archiv starších čísel.

Přejeme vám inspirativní čtení.