Vyšlo červencové číslo U nás v kraji

3. 7. 2019

Magazín U nás v kraji vychází každý měsíc v roce kromě srpna a je distribuován do každé domácnosti v Královéhradeckém kraji. Čtenáři v něm naleznou to nejzajímavější, co se v kraji za uplynulý měsíc odehrálo.

Vyšlo červencové číslo U nás v kraji

Z obsahu vybíráme:

Náš kraj je nejlepší místo pro život

Porota unikátního srovnávacího průzkumu Místo pro život 2019 udělila Královéhradeckému kraji první místo. Tento projekt vyhodnocuje životní podmínky v jednotlivých krajích a snaží se upozorňovat na nejlepší regiony České republiky. Kraj získal prvenství už loni.

Do nemocnic v Královéhradeckém kraji nastoupí 31 nových lékařů

Správní rada Zdravotnického nadačního fondu Královéhradeckého kraje udělila stipendia pro akademický rok 2018/2019. Jedenatřicet studentů 6. ročníku lékařských fakult si mezi sebe rozdělí 4,1 milionu korun a po absolvování lékařské fakulty nastoupí do specializačního vzdělávání v některém ze 14 vybraných nejpotřebnějších oborů v nemocnicích v kraji.

Při plánování výletů pomůže nová brožura

Královéhradecký kraj ve spolupráci s Českými drahami vydal brožuru s tipy na výlety, kam se turisté pohodlně dostanou veřejnou dopravou. Na každé stránce naleznete zajímavé místo – třeba zámek Hrádek u Nechanic či Ratibořice a vedle podrobný popis i s mapkou, jak se tam dostat. Vše přehledné a jasné.

Dopravu na železnici chce kraj zajistit přímým zadáním

Železniční doprava je v Královéhradeckém kraji smluvně zajištěna do prosince roku 2021. Výběr dopravců na dalších deset let v pěti definovaných oblastech chce kraj provést s využitím přímého zadání.

Nad Borovnicí roste větrný mlýn

Funkční replika historického větrného mlýna, který stával nad obcí Borovnice na Trutnovsku až do roku 1968, vyrůstá na původním místě díky spolupráci hned několika krajských škol. Obec usilovala o obnovu technické památky několik let. Díky pomoci Královéhradeckého kraje a veřejné sbírce se mají jeho lopatky roztočit v polovině příštího roku.

K dostání i elektronicky

Pokud jste aktuální číslo zpravodaje nedostali do schránky, volejte na telefonní číslo 495 817 111, nebo nám napište na email: unasvkraji@kr-kralovehradecky.cz. Do zprávy uveďte vaši adresu a my zařídíme nápravu.

U nás v kraji si můžete vyzvednout také osobně, a to v patnácti obcích s rozšířenou působností, konkrétně v místních turistických informačních centrech.

Magazín si můžete přečíst také v elektronické podobě na našich stránkách, kde naleznete i archiv starších čísel.

Přejeme vám inspirativní čtení.