Vítězi studentské video soutěže Studoko jsou z jičínské průmyslovky

22. 11. 2022

Královéhradecký kraj a Centrum uměleckých aktivit minulý týden pořádaly 4. ročník studentské filmové soutěže Studoko – škola očima dětí. Vyhlášení výsledků se uskutečnilo v rámci filmového festivalu Cinema open a o první místo se utkali středoškoláci z devíti škol našeho regionu.

Vítězi studentské video soutěže Studoko jsou z jičínské průmyslovky

„Mladým středoškolákům se opět podařilo kreativně odprezentovat svou školu a ukázat, že audiovizuální tvorba je jim velmi blízká. Letošní novinkou se stalo posílání videí do dvou kategorií. Jsem velmi rád, že soutěž studentům umožňuje získávat nové dovednosti nad rámec běžné výuky a věřím, že se jim budou hodit v jejich dalším profesním životě,“ řekl náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek odpovědný za oblast školství.

Výsledky 4. ročníku studentské filmové soutěže organizátoři spolu s odbornou porotou vyhlásili 11. listopadu u příležitosti 13. ročníku festivalu filmového vzdělávání Cinema Open v Bio Centralu v Hradci Králové. Do soutěže se přihlásilo devět středních škol a odborných učilišť z celého regionu s celkem 18 filmy.

Středoškoláci mohli posílat videa do dvou kategorií, kterými byly Škola očima studentů – krátké video o škole, kde studují nebo Oblíbené místo v kraji – krátké video o akci nebo místu, které mají rádi. O pořadí soutěžících rozhodla sedmičlenná odborná porota z prostředí audiovizuální tvorby, která bodovala nápad, originalitu, technické zpracování, výtvarné pojetí filmu a umělecké ztvárnění.

Centrum uměleckých aktivit udělilo i zvláštní ocenění na základě hlasování veřejnosti, které se uskutečnilo na YouTube kanálu soutěže a také zvlášť ohodnotilo novou kategorii, jejíž vítězný tým získal zážitkový den ve vybaveném filmovém studiu v Centru uměleckých aktivit v Hradci Králové. Tvůrci tří nejlépe ohodnocených videí obdrželi poukázku do internetového obchodu v maximální hodnotě 15 tisíc korun. „Rád bych poděkoval všem zúčastněným středoškolákům za jejich skvělé nápady a Centru uměleckých aktivit za organizaci dalšího ročníku,“ doplnil náměstek Štěpánek.

Výsledky soutěže Studoko – škola očima dětí:

1. místo

  • Tomáš Podzimek, Daniel Oláh, Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Jičín (4. ročník)

2. místo

  • Charlie Tichý, Matěj Šiška, Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Jičín (2. ročník)

3. místo

  • Klára Dostálová, Štěpánka Kohlová, Gymnázium Broumov (kvinta)

Výherci divácké YouTube soutěže

  • Michael Těžký, Jan Vaverka, Vendula Vacková, Martin Vacek, Zdeněk Nerud, Matyáš Mrázek, Michal Mencl, Lenka Navrátilová, Jaroslav Mužík, Střední průmyslová škola elektrotechniky a informačních technologií, Dobruška (2. Ročník)

Výherci soutěže oblíbené místo

  • Anna Medková, Mariana Lukášková, Střední škola vizuální tvorby (2. ročník)

Fotogalerie