VIDEO: 1. ročník ocenění Firma škole - ocenění si odneslo 10 zaměstnavatelů

29. 1. 2015

Zástupci Královéhradeckého kraje a krajské hospodářské komory společně ocenili firmy, které dlouhodobě spolupracují se středními školami v našem regionu. A to tím, že studentům nabízejí praxe, pomáhají s vybavením škol a přispívají tak k výchově odborníků hlavně v technických oborech. Nominovaných bylo celkem dvacet firem a odborná komise jich vybrala deset nejlepších. Podívejte se na reportáž.

VIDEO: 1. ročník ocenění Firma škole - ocenění si odneslo 10 zaměstnavatelů

„V Královéhradeckém kraji je mnoho firem, které spolupracují s krajskými středními školami. Proto jsme v Radě Královéhradeckého kraje schválili návrh na oceňování těch firem, které se školami spolupracují nejvýrazněji,“ představila smysl poděkování radní za oblast školství Táňa Šormová. „Nápad na ocenění vznikl ve školské sekci Krajské hospodářské komory a úzce souvisí například se sektorovou dohodou nebo podporou technických oborů,“ doplnila radní Šormová.

Střední školy Královéhradeckého kraje nominovaly na ocenění celkem 20 firem. Z těch pak pětičlenná hodnotitelská komise nezávislým hlasováním vybrala deset firem, které ocenění Firma škole 2014 obdržely. „Jako poděkování obdržely vybrané firmy plastiku rukou, které mají symbolizovat gesto spolupráce mezi firmami a školami. Vyrobila ji pro nás krajská Střední průmyslová škola kamenická a sochařská v Hořicích,“ osvětlila význam plastiky radní Šormová.

Ocenění předával hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc společně s radní za oblast školství Táňou Šormovou, předsedou představenstva Krajské hospodářské komory Liborem Pavlíčkem a ředitelem Krajské hospodářské komory Radkem Zelenkou. Předávání zpestřily hudebním vystoupením studentky Střední uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové.

„Dlouhodobě podporujeme rozvoj středních škol v kraji, a proto jsem velice rád, že můžeme touto cestou poděkovat firmám, které poskytují studentům odbornou praxi při studiu, která jim pomůže při hledání zaměstnání,“ dodal na závěr hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.


Seznam oceněných firem:

Baumax ČR s. r. o.

Moravské naftové doly Hodonín – ústřední dílny

Tyco Electronics EC Trutnov s.r.o.

Fakultní nemocnice Hradec Králové

VEBA, textilní závody a. s.

DEPRAG CZ a. s.

Federal-Mogul Friction Products, a.s.

ŠKODA AUTO a. s.

STUEKEN s.r.o.

Farma Tichý a spol. a.s.


Reportáž sledujte i na webu krajské televize KRAJTV.

Fotogalerie