Veřejná doprava obslouží na Kostelecku všechny směny

11. 12. 2018

Královéhradecký kraj zavádí na lince IREDO 115 nové večerní spoje, a to na základě požadavků zástupců firem z Kostelce nad Orlicí. Nové spoje poslouží především zaměstnancům z odpoledních směn dojíždějící ze směru od Týniště nad Orlicí.

„Snažíme se vyjít vstříc požadavkům ze strany obcí či zaměstnavatelů, proto jsme s nimi zajištění dopravy zaměstnanců z odpoledních směn společně projednali. Nový pár spojů vyřeší odvoz zaměstnanců z odpoledních směn, ale také doplní nabídku vlakového spojení na trase Týniště nad Orlicí – Kostelec nad Orlicí. Díky této změně mohou zaměstnanci využít veřejnou dopravu na všechny směny,“ uvedl první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Královéhradecký kraj pozitivně vnímá požadavek přibližně 100 dojíždějících zaměstnanců, kteří by uvítali autobusové spojení z odpoledních směn, a tak se ve spolupráci s městy Kostelec nad Orlicí a Vamberk a městysem Doudleby nad Orlicí dohodli na spolufinancování nového páru večerních spojů.

Spoj zajišťující odvoz zaměstnanců z Kostelce nad Orlicí jede ve 22:00 z Rychnova nad Kněžnou přes Vamberk (22:13), Doudleby nad Orlicí (22:15), Kostelec nad Orlicí (22:22), Častolovice (22:28), Čestice (22:31), Lípu nad Orlicí (22:40) do Týniště nad Orlicí, kam přijede ve 22:40. Na tento spoj v Týništi nad Orlicí navazuje vlak do Hradce Králové (odjezd vlaku 23:01).

Spoj se vrací ve 23:05 z Týniště nad Orlicí po stejné trase zpět do Rychnova nad Kněžnou (23:37). Navíc čeká v Týništi nad Orlicí na vlak z Hradce Králové (příjezd vlaku ve 22:59). V případě zpoždění vlaku autobus vyčká maximálně do 23:20.

Nový pár večerních spojů nezajistí pouze odvoz zaměstnanců z odpoledních směn, ale také možnost cestovat ve večerních hodinách po zmíněné trase ze zábav, kulturních a společenských akcí. Díky vlakové návaznosti lze spoje využít k večernímu spojení obcí s krajským městem Hradec Králové.

Nový pár večerních spojů je v provozu v pracovních dnech s platností od 9. 12. 2018. Využití nových spojů bude Královéhradecký kraj od začátku jejich provozu vyhodnocovat.

Veřejná doprava obslouží na Kostelecku všechny směny

Veřejná doprava obslouží na Kostelecku všechny směny

Soubory ke stažení