V neděli 13. 6. se změní jízdní řády autobusů

9. 6. 2021

Stávající systém cyklobusů rozšíří v letní sezoně možnost přepravy jízdních kol na vybraných spojích v Orlických horách, Krkonoších a na Broumovsku.

„Změny jízdního řádu reflektují požadavky obcí, škol, zaměstnavatelů, a především samotných cestujících. Příkladem je nový večerní autobus jedoucí mezi Jaroměří a Dvorem Králové nad Labem, který zajistí přípoj od rychlíku z Prahy a Hradce Králové,“ říká radní Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Na vybraných spojích linek z Častolovic na Šerlich, z Deštného do Rokytnice a z Rychnova nad Kněžnou do Rokytnice bude o víkendech v letní sezoně umožněna přeprava jízdních kol. Autobus pojme vždy maximálně šest kol.

Významně se také zlepší víkendová prázdninová doprava v oblasti Police nad Metují, Adršpašsko-teplických skal a Broumovských stěn. Také zde bude možné na vybraných spojích cestovat s jízdními koly do počtu šesti kusů. Služby rozšířené o přepravu jízdních kol nabídnou rovněž některé linky v Krkonoších. Tímto způsobem kraj doplní zavedený systém cyklobusů, které obsluhují čtyři turisticky významné oblasti.

Novinkou v Peci pod Sněžkou je nová autobusová zastávka u parkovacího domu. Turisté přijíždějící do tohoto střediska vlastním vozem se tak přiblíží do centra autobusem.

Zlepší se také víkendová doprava do obcí ležících západně od Hradce Králové.

Přehled změn najdete v příloze.

Soubory ke stažení